Prea mult soare și vânt în Germania a dus la un exces de energie regenerabilă produsă

Energie eoliana germania
Foto:solar-magazin.ro

Duminică, 8 mai, Germania a atins o nouă cotă maximă în producerea energiei regenerabile, datorită unei zile mult prea însorite, dar și însoțită de vânt.

În jurul orei 13:00, instalațiile solare, eeoliene, hidroelectrice și cele bazate pe biomasă, au au livrat în reţea circa 55 GW din totalul de 63 GW consumaţi, ceea ce reprezintă 87 % din energia produsă în total.

Acest lucru a dus la scăderea prețului pentru energie pentru câteva ore, ceea ce a însemnat că practic, consumatorii au fost plătiți să consume energia electrică în surplus.

Vârful de producţie de energie din surse regenerabile a afectat însă centralele nucleare şi cele pe bază de cărbuni, care nu pot fi oprite rapid în asemenea cazuri, acestea trebuind să plătească pentru a putea livra electricitatea către reţea, situaţie de care au beneficiat în special consumatorii industriali, scrie Ziarul financiar.

Anul trecut contribuţia surselor de energie verde la mixul energetic al Germaniei s-a situat la 33%, conform Agora Energiewende.

Germania şi-a fixat ca obiectiv ca până în anul 2050 să ajungă să consume numai energie produsă din surse regenerabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente