(foto) Participantele GirlsGoIT Bootcamp – la jumătatea programului de dezvoltare web și a unui produs

GirlsGoIT Bootcamp (7)

Programare, dezvoltare web și a unui produs, dezvoltare personală  –  toate acestea s-au întâmplat pe parcursul a 6 săptămâni, în cadrul programului „GirlsGoIT Bootcamp”, a cărui durată totală constituie 12 săptămâni. Aici, peste 35 de participanți din 7 localități din țară descoperă lumea IT-ului și cea a antreprenoriatului.

Începând cu data de 19 martie, atunci când a avut loc deschiderea oficială a programului, participanții din Chișinău, Strășeni, Călărași, Ungheni, Sălcuța, Ștefan-Vodă și Comrat participă săptămânal la traininguri și workshopuri, facilitate de către mentori și traineri cu experiență.

Așadar, printre workshopurile desfășurate se numără Managementul Echipei și Setarea Obiectivelor, care fac parte din categoria sesiunilor de dezvoltare personală, facilitate de către traineri din partea organizațiilor AIESEC Chișinău și Consiliul Național al Tineretului din Moldova; HTML și CSS, care le-a permis participanților să facă primii pași în lumea IT-ului.

Cel de-al treilea și al patrulea weekend a început cu Antreprenoriatul Feminin,Analiza Necesităților, Dezvoltarea și Planificarea Produsului, workshopuri facilitate de către ODIMM și Platforma Națională a Femeilor din Moldova, unde participantele au aflat mai multe despre domeniul antreprenoriatului, implicarea femeilor în acest domeniu, precum și povești de succes a femeilor antreprenoare de la noi din țară. Ca urmare, participantele au analizat care sunt necesitățile din localitățile lor și au început să lucreze asupra viitorului produs pe care-l vor lansa la finalul programului.

GirlsGoIT Bootcamp (1)

Cum funcționează Web-ul și configurarea mediului de dezvoltare este workshopul desfășurat în cel de-al 5-lea și al 6-lea weekend al programului, care a permis participanților să înțeleagă mai multe despre web și a pregătit mediul necesar pentru ulterioarele workshopuri, unde aceștia vor învăța diverse limbaje de programare și continuă să dezvolte produsele lor.

În continuare, pe parcursul următoarelor 6 săptămâni, fiecare dintre cele 7 echipe vor lucra asupra definitivării produsului, vor testa și elimina erorile, iar spre finalul programului, fiecare echipă urmează să lanseze și să implementeze proiectul său.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a UN Women Moldova, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca și TEKEDU. Aceasta are drept scop stimularea capacității de antreprenoriat și inovare în Republica Moldova prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale și IT.

Acest program nu ar fi fost posibil fără susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ambasada Germaniei și programul internațional al acestora pentru Drepturile Omului, Centrul Pro-Europa, Endava, Spark Research Labs, Atomate, Granat și Dreamups Innovation Campus.

GirlsGoIT Bootcamp (2)

GirlsGoIT Bootcamp (8)

GirlsGoIT Bootcamp (6)

GirlsGoIT Bootcamp (5)

GirlsGoIT Bootcamp (3)

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente