CREATIVE Women – evenimentul care oferă o abordare creativă a antreprenoriatului feminin

agen1
Foto:PC: GEN Moldova

75 de antreprenoare din Republica Moldova au lăsat pentru o zi afacerile pe care le dezvoltă, pentru a participa la evenimentul antreprenorial al lunii martie dedicat femeilor, CREATIVE Women, organizat de Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN Moldova), în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann.

„Ne-am propus, cu ajutorul unor experți, traineri și mentori care lucrează în diferite sectoare ale economiei, să oferim susținere și să facem din antreprenoriat o sărbătoare, ca acesta să fie accesibil mai multor femei și să fie ele mai îndrăznețe, să aibă mai multe aspirații și să-și crească afacerea atât în țară, cât și la nivel global. Pe parcursul unei zile, acestea au reușit să modeleze creativ afacerile, prin utilizarea instrumentelor și percepțiilor culturale și aplicarea lor în designul afacerii”, explică Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Reprezentantul Fundației Friedrich Naumann, Vlad Gîlcă, a menționat că antreprenoarele au avut în fața lor prieteni, în care pot găsi un mentor, nu profesor. „Avem încredere în femeile din Republica Moldova, știu că au o bază mare de cunoștințe, dar vrem să le ajutăm să ajungă și mai departe”, a spus Gîlcă.

 

PC: GEN Moldova
PC: GEN Moldova

Despre potențialul creativ enorm al femeilor, care trebuie să fie dezvoltat și amplificat, a vorbit Andrei Chistol, secretar de stat în cadrul Biroului Europa Creativă. „Ar fi bine să utilizăm acest potențial, să utilizăm talentele femeilor în dezvoltarea de afaceri”, opinează Chistol.

Au acceptat provocarea să facă un transfer de experiență trei femei de afaceri din Republica Moldova: Scarlett O’Harra de Moldova, Rodica Ciorănică (VIP Magazin), persoana care deține și vinde iluzii, Alla Donțu (YOUBESC Creative Institute) și antreprenoarea care a visat, a muncit și acum culege roade, Irina Calancea (Irka Shoes).

 

PC: GEN Moldova
PC: GEN Moldova

Participantele s-au arătat entuziasmate de eveniment și au menționat că trainerii au reușit să le schițeze modelul de afacere, în așa mod ca să corespundă tendințelor pieței și să fie competitive. „Pentru femeile creative, evenimentul a însemnat ca ele să meargă împreună în creativitate, în inovație. De unul singur nu ajungi atât de departe cum poți să o faci când te pronești în parteneriat, în echipă sau unindu-te cu alte femei atât de frumoase, creative ca și tine”, susține Marina Gospodarenco, administratoarea „BFinance”.

„Credeam că știu totul despre creativitate și cum ar trebui să se dezvolte o afacere. Prezentările și interacțiunea cu trainerii mi-au arătat că nu este chiar așa și m-au ajutat să-mi revăd abordarea creativă a afacerii”, spune Carolina Portărescu, creatoarea brandului „CaroLUSH”.

Evenimentul „CREATIVE Women” face parte din programul GEN Moldova WE Accelerate, lansat în noiembrie 2014, cu ocazia Zilei Globale a Antreprenoriatului Feminin.

 

PC: GEN Moldova
PC: GEN Moldova
PC: GEN Moldova
PC: GEN Moldova
PC: GEN MOLDOVA
PC: GEN Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente