(foto, video) Trucuri de iarnă: lame de ras pentru pulovere, mingi de tenis pentru geci și oțet pentru parbriz

page
Foto:PC: colaj #diez

Iarna nu este chiar cel mai plăcut sezon, temperaturile scăzute, vântul și zăpada punându-ne deseori în situații mai complicate. Fie că am rămas înzăpeziți, fie că ni s-a blocat broasca la ușă sau a înghețat parbrizul mașinii, important este să găsim o soluție pentru fiecare problemă. #diez îți prezintă o serie de trucuri care îți vor fi de ajutor atunci când iarna te va pune la încercare.

Cum deschizi o încuietoare înghețată

Este bine sa ştiţi că cel mai rău lucru pe care puteți să-l faceţi este să forţaţi încuietoarea. Cea mai simplă metodă ar fi să încălziți vârful cheii cu o brichetă (e mult mai greu cu un chibrit) timp de cinci secunde, după care introduceți-o în încuietoare, apăsați ușor timp de cinci secunde, însa nu forțați. Repetați procedura, încuietoare se va deschide într-un timp scurt. Cheia, fiind caldă, va topi micile dopuri de gheață.

PC: kanald.ro

Cum dezgheți parbrizul mașinii cu produse de casă

În primul rând, în perioada sezonului rece, pentru a evita înghețarea parbrizului, trebuie să folosim accesorii speciale pentru aceasta – huse, plapume sau folii cu magneți. O altă metodă pentru prevenirea îngheţului este şi folosirea unei soluţii pe bază de oţet (50 % apă şi 50 % oţet alb, pentru că nu miroase atât de puternic sau o variantă mai concentrată, formată din trei părţi oţet şi o parte apă), făcută în casă. Puneţi soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi stropiţi seara geamurile maşinii. Ștergeţi apoi geamurile cu o bucată de material sau cu o lavetă. Dimineaţa parbrizul va fi mai puţin îngheţat şi mult mai simplu de curăţat. Important este să-ţi aminteşti să pulverizezi soluţia în fiecare seară. Totuşi, dacă se întâmplă să uiţi, a doua zi poţi să pulverizezi soluţia de oţet direct peste stratul de gheaţă. Aceasta va începe să se topească destul de rapid, apoi vei putea să o cureţi cu o racletă sau, de ce nu, cu un card.

 

PC: brightside.me

Cum curățăm puloverele de scame

Dacă puloverul tău e plin de scame și mici ghemotoace care îl fac să arate vechi, aplică următoarea metodă de curățare: treci pe deasupra scamelor cu un aparat de ras cu lamă. Totuși, pentru a preveni scămoșarea, pulverizează lac fixativ pentru păr pe puloverele de lână şi mohair. Pentru a evita electrizarea, poţi înlocui balsamul de rufe cu balsam de păr.

 

brightside.me

Puloverul alb îşi recapătă strălucirea dacă îl laşi la înmuiat patru ore în apă călduţă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu (80 g la patru litri de apă). Limpezeşte-l cu apă rece, iar la ultima clătire adaugă o lingură de oţet. Puloverul din lână neagră îşi recapătă aspectul dacă îl ţii o oră-două în infuzie călduţă de iederă (câteva frunze la un litru de apă).

Cum scoatem mașina blocată în zăpadă

Accelerarea este rareori un procedeu eficient de a ieși din nămeți. O metodă de a debloca roțile mașinilor din zăpadă este de a dezumfa un pic cauciucurile, iar asta pentru a căpăta mai multă aderență și tracțiune. Atenție însă să nu le dezumfli prea mult, iar după ce ai reușit să ieși, să le umfli la loc. O altă metodă ar fi covorașele pe care le ai în mașină. Dacă le pui în fața roților, un pic sub ele chiar, acestea nu vor mai aluneca și vor putea străbate acea distanță anevoioasă. O altă metodă, deseori folosită de șoferi, este utilizarea sării sau a nisipului. Dacă presori una dintre acestea în fața roții blocate, cu siguranță vei reuși să scoți mașina din zăpadă.

 

PC: libertatea.ro

Cum spălăm gecile din pene pentru a le păstra aspectul pufos

Procesul de spălare a gecii din pene sau puf este unul foarte delicat, iar asta pentru că acestea se strâng. Ca penele/puful să nu se adune cocoloașe, puneți în timpul spălării în mașina de spălat trei-patru mingi de tenis. Acestea vor face umplutura hainelor mai pufoasă.

 

PC: simplitaly.wordpress.com

Ce facem pentru a simți cât mai puțin temperaturile scăzute

Albul este cea mai călduroasă culoare pe timp de iarnă. Îmbrăcămintea neagră absoarbe căldura soarelui, în timp ce albul o reflectă. Totodată, aceasta acționează și ca un izolator al propriei călduri, a celei emanate de corp, motiv pentru care temperatura corporală se păstrează mai stabilă atunci când purtăm îmbrăcăminte albă, în timp ce negrul acționează fix invers.

Pentru ca să vă mențineți picioarele calde, puteți folosi parasolarul auto pe care șoferii îl folosesc vara pentru a anula impactul direct al soarelui în mașină. Parasolarul protejează de lumina și căldura excesivă a soarelui, întorcând-o înapoi. Când îl folosim pentru corp, acest material reflectorizant izolează încălțămintea de frigul de afară și reflectă în același timp căldura corpului înapoi la picioare, menținându-le astfel mereu calde. Scoateți tălpile din interiorul ghetelor și așezați-le pe folia solară. Conturați materialul în jurul tălpilor cu un creion, iar mai apoi decupați folia după contur. Inserați tălpile reflectorizante, în interiorul ghetelor, apoi tălpile originale ale încălțămintei.

 

PC: dailyhealthpost.com

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente