(video) CNA explică dosarul în care este învinuit ex-deputatul Vlad Filat

cna3
Foto:CNA la o conferință de presă în care explică dosarul lui Vlad Filat

Centrul Național Anticorupție a organizat o conferință de presă în care să explice dosarul pentru care este reținut Vlad Filat și să spulbere câteva mituri care circulă prin presă.

CNA a comentat faptul că Ilan Șor este eliberat de răspundere penală în dosarul în care este reținut Vlad Filat, potrivit articolului 325 din Codul Penal. Totuși, asta nu-l eliberează de răspundere penală pe Ilan Șor în celelalte dosare în care este implicat.

Articolul 325. Coruperea activă
(1) Promisiunea, oferirea sau darea, personal sau prin mijlocitor, unei persoane publice sau unei persoane publice străine de bunuri, servicii, privilegii sau avantaje sub orice formă, ce nu i se cuvin, pentru aceasta sau pentru o altă persoană, pentru a îndeplini sau nu ori pentru a întârzia sau a grăbi îndeplinirea unei acţiuni în exercitarea funcţiei sale sau contrar acesteia se pedepseşte cu închisoare de până la șase ani cu amendă în mărime de la 40.000 la 80.000 de lei, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 120.000 la 200.000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

(2) Aceleaşi acţiuni săvârşite:
b) de două sau mai multe persoane;
c) în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la trei la șapte ani cu amendă în mărime de la 80.000 la 120.000 de lei, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200.000 la 280.000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

(3) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), săvârşite:
a) în proporţii deosebit de mari;
a1) în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică sau a unui funcţionar internaţional;
b) în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale,
se pedepsesc cu închisoare de la șase la 12 ani cu amendă în mărime de la 120.000 la 160.000 de lei, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 280.000 la 360.000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

(4) Persoana care a promis, a oferit sau a dat bunuri ori servicii enumerate la art. 324 este eliberată de răspundere penală dacă ele i-au fost extorcate sau dacă persoana s-a autodenunţat neştiind că organele de urmărire penală sunt la curent cu infracţiunea pe care a săvârşit-o.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente