(video) PLDM cere verificarea constituționalității ridicării imunității lui Vlad Filat

PLDM1
Foto: PLDM PC: ipn.md

Luni dimineață, fractiunea parlamentara a PLDM a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului din 15.10.2015 cu privire la ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat.

PLDM spune că acțiunea de joi, 15 octombrie, din Parlament a fost o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat și a partidului.

Tudor Deliu a declarat, după depunerea sesizării: „Astăzi PLDM a depus o sesizare în care cere amânarea Hotărârii 72 a Parlamentului, privind ridica imunității lui Vlad Filat, până la soluționarea cauzei în fond. Sperăm ca această sesizare să fie examinată în regim de urgență. În sesizare noi menționăm că au fost încălcate prevederile Constituției. Procedura a fost făcută într-un mod abuziv. Sperăm că înalta Curte se va expune. S-a incălcat dreptul lui Vlad Flat la apărare”.

Reamintim că la 15 octombrie, 79 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Filat. Chestiunea privind ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat a fost inclusă în mod prioritar pe agenda Parlamentului. Votul a fost unul deschis.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente