Elevi din școlile profesionale și studenți de la diferite universități din țară au participat la ediția din anul curent a Campionatul Naţional Culinar pentru Juniori, care s-a desfășurat la 23 mai, la Chișinău. Scopul evenimentului este promovarea meseriilor culinare şi încurajarea viitorilor specialişti în acest domeniu.
Bucatele preparate de cei peste 100 de participanți au fost apreciate de un juriu competent, care a acordat șase locuri premiante la categoria de probe în echipă și 25 de premii și trei mențiuni la proba individuală.
Astfel, locul III a fost obținut de trei echipe: de la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), de la școala profesională din Soroca și de la școala profesională din Ștefan-Vodă. Pe locul II s-au situat elevii de la școala profesională nr. 5 din municipiul Chișinău și cei de la Colegiul Național de Comerț al ASEM. Învingătoarea concursului este echipa de la Academia de Studii Economice a Moldovei.
La eveniment au participat elevi și studenți din mai multe instituții de învățământ profesional tehnic și universități, dar și tineri bucătari cu vârsta de până la 23 de ani.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Asociația culinarilor Catering Moldova, Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Academia de Studii Economice a Moldovei, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.