Șapte oportunități destinate elevilor, al căror termen-limită pentru înregistrare expiră în luna mai

tineri elevi școală oportunități
Foto:Youth for Europe

Chiar dacă în curând facem totalurile anului școlar, investițiile în dezvoltarea ta n-ar trebui puse pe pauză. În acest material găsești câteva oportunități destinate elevilor, la care să te înscrii până la sfârșitul lunii mai. Ai posibilitatea să-ți manifești creativitatea la câteva concursuri, să devii voluntar(ă) sau să candidezi pentru o bursă în valoare de 1.000 de lei pentru a-ți continua studiile liceale sau universitare în Republica Moldova. Grăbește-te să completezi formularul de înregistrare!

#1. Concursul „Absolventul anului 2025”

Concursul este destinat elevilor din clasa a XII-a din Chișinău. Scopul competiției este de a identifica, de a stimula și de a susține cei mai capabili absolvenți, care s-au remarcat prin rezultate academice excepționale, implicare activă în activități extracurriculare și o poziție civică puternică în societate.

Aici găsești categoriile de participare, etapele concursului, procesul de înregistrare și premiile pentru câștigători.

Termen-limită – 13 mai.

Sursă: DGETS

#2. Concursul „Tânărul creator”

Universitatea Tehnică a Moldovei se află în căutarea tinerilor talentați, pasionați de inovație și creație în inginerie. La concurs pot participa elevii claselor absolvente din licee și colegii. Te poți înscrie individual sau în echipă.

În acest material găsești categoriile la care te poți înregistra și facilitățile pentru învingători.

Termen-limită – 15 mai.

Sursă: UTM

#3. Concursul „Video(s)cool: creezi și informezi!”

Doritorii de a se înscrie în competiție sunt îndemnați să creeze materiale video educative, creative și scurte pentru rețelele de socializare – Facebook, Instagram, TikTok –, prin care:
# să promoveze gândirea critică;
# să argumenteze de ce este important să verificăm sursele din care ne informăm zi de zi;
# să motiveze de ce este necesar să fim vigilenți când navigăm în mediul online;
# să explice ce este dezinformarea și cum ne afectează acest fenomen.

Aici vezi criteriile de publicare a clipurilor video și premiile pentru câștigători.

Termen-limită – 15 mai.

#4. Devino voluntar(ă) la America House Chisinau

Centrul educațional America House Chisinau anunță despre lansarea unei noi ediții din cadrul programului de voluntari. Oportunitatea este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani. Programul de voluntariat durează șase luni și se va desfășura în perioada iunie – decembrie 2025.

În acest articol găsești criteriile de eligibilitate, beneficiile programului, responsabilitățile voluntarilor și procesul de înregistrare.

Termen-limită – 18 mai.

Sursă: Facebook/America House Chisinau

#5. Devino voluntar(ă) la Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani sunt invitați să se alăture echipei Platformei Naționale a Tinerilor pentru Participare Activă. Organizația este în căutare de persoane active și dornice să contribuie la dezvoltarea comunităților din care provin.

Accesează acest material pentru a vedea departamentele din care poți face parte și oportunitățile de care vei beneficia în calitate de voluntar(ă).

Termen-limită – 18 mai.

Sursă: Facebook/Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă

#6. Bursa Rotary

Dacă ești elev și vrei să înveți în Republica Moldova după finalizarea gimnaziului sau liceului, organizațiile Interact Chișinău și Rotary Chișinău îți oferă o bursă în valoare de 1.000 de euro pentru a-ți continua studiile acasă. Principalul scop al bursei este de a susține elevii în continuarea studiilor superioare/liceale în Republica Moldova, cu un ajutor financiar pentru costurile academice.

În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate și ce documente trebuie să conțină dosarul de aplicare.

Termen-limită – 20 mai.

Sursă: Universitatea Tehnică a Moldovei

#7. Concursul „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

În competiție se pot înscrie colectivele de copii cu vârsta cuprinsă între șase și 10 ani și între 11 și 16 ani. Elevii sunt încurajați să organizeze activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi: campanii de informare, mesaje video, prezentări video scurte, dezbateri, lecții deschise, eseuri, jocuri intelectuale, flashmoburi.

În acest material găsești criteriile de realizare a lucrărilor și procesul de înregistrare la concurs.

Termen-limită – 25 mai, ora 17:00.

Sursă: diez.md

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente