Rețeaua EU4Youth Alumni te invită să faci parte din echipa sa! Oportunitatea care te ajută să obții experiență în lucrul cu tinerii

tineri oportunități training
Foto:euneighbourseast.eu

Tinerii din Republica Moldova sunt invitați să devină membri ai rețelei EU4Youth Alumni. Această oportunitate reunește absolvenți ai proiectelor sprijinite de UE pentru a-și susține și mobiliza entuziasmul și spiritul voluntar. De asemenea, membrii rețelei vor beneficia de sprijin pentru a deveni activi în comunitățile lor.

Prin intermediul rețelei EU4Youth Alumni, tinerii din Republica Moldova au posibilitatea să interacționeze cu semenii lor și să obțină noi posibilități de a participa la viitoarele programe de mobilitate ale UE.

Poți face parte din rețeaua EU4Youth Alumni dacă:
# ești cetățean(ă) al/a Moldovei;
# ești pasionat(ă) de lucrul cu tinerii defavorizați;
# ai vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani;
# ești gata să dedici între două și patru zile lunar activității de voluntariat în cadrul rețelei;
# ai participat în cadrul uneia dintre inițiativele finanțate de UE, precum: Erasmus+ Tineret (training, schimb de tineret, vizită de studiu etc.), EVS sau Corpul European de Solidaritate, EU4Youth, Young European Ambassdors, EU4Youth Alumni network, Civil Society Fellowships;
# ești beneficiar(ă) cu experiență al/a activităților de muncă pentru tineret la nivel național sau comunitar;
# ești interesat(ă) să dezvolți competențe în colaborarea cu tinerii defavorizați prin implementarea în echipă a unei inițiative în comunitatea lor pentru o perioadă de 10 luni (noiembrie 2024 – august 2025

Toți membrii rețelei vor avea parte de beneficiile menționate mai jos.

# Vor primi sprijin de mentorat de la un lucrător profesionist de tineret, originar din țara lor de reședință. 
# Vor implementa inițiative locale pentru grupurile dezavantajate din comunitățile lor. Pe lângă mentorat și suport administrativ, costurile necesare sunt acoperite cu până la 1 500 de euro pentru inițiativa fiecărei echipe. 
# Vor participa la evenimentele rețelei (online și offline), cum ar fi întâlnirile de început și la jumătatea perioadei, atelierele tematice și evenimentele de networkingIdeaLab și evenimentul de evaluare finală. În plus, toți membrii și foștii membri ai rețelei primesc actualizări regulate cu privire la noile oportunități de formare.
# Vor dezvolta competențe și vor câștiga mai multă experiență în lucrul cu tinerii. Membrii vor învăța cum să aplice instrumente participative pentru analizele nevoilor comunității, să fie implicați în proiectarea activităților de sprijin comunitar cu tinerii și să își exercite cetățenia activă. 
# Vor primi un certificat de recunoaștere după finalizarea cu succes a inițiativelor pe care le propuneți. Certificatul va fi eliberat de autoritatea de management EU4Youth din cadrul Comisiei Europene.

Rețeaua va reuni până la 60 de tineri aleși printr-un proces de selecție deschis.

Persoanele interesate sunt încurajate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 30 octombrie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente