(foto) Lista destinațiilor din România unde să călătorești în această toamnă

Gara Feroviara 2
Foto:Facebook/Calea Ferată din Moldova

Te gândești la o călătorie de toamnă? Îți propunem o listă cu destinații din România unde poți simți magia acestui sezon. Am ales cu grijă locații care îți oferă posibilitatea să petreci activ timpul în aer liber ori să te relaxezi plăcut admirând peisaje locale frumoase. În urma cercetărilor noastre și cu sprijinul echipei „Cunoaște-ți Țara”, am adunat o listă cu recomandări de locuri pentru un city-break sau o escapadă mai lungă.

Cel mai important criteriu după care ne-am ghidat atunci când am selectat locațiile a fost natura, deoarece farmecul toamnei se regăsește în coloristica sa.

Masivul Ceahlău

Masivul Ceahlău este un masiv muntos care aparține munților Carpați Orientali, situat pe teritoriul județului Neamț. Acesta este cel mai înalt masiv din grupul Munților Bistriței.

Din Chișinău până la locație se ajunge cu mașina în aproximativ șase ore.

Sursă: muntii-nostri.ro

Mocănița

Mocănița este un termen pentru trenurile de linie îngustă cu aburi care circulă prin regiuni muntoase. În România sunt mai multe mocănițe, cel mai spectaculos traseu îl găsim în Maramureș. E de menționat că Mocănița de pe Valea Vaserului este singura cale ferată forestieră activă din lume care funcționează până în prezent.

Un bilet standard per adult costă în jur de 97 de RONI (aproximativ 375 de lei moldovenești).

Din Chișinău până în județul Maramureș mergi cu mașina aproximativ nouă ore.

În acest material poți să citește mai multe despre cum e să parcurgi un traseu montan cu acest tren cu aburi.

Sursă: #diez

Sibiu

Dacă ajungi la Sibiu, poți să vezi: Piața Mare, Palatul Brukenthal, Piața Mică, Podul Minciunilor, Strada Cetății, Turnul Sfatului, Muzeul de Etnografie și Artă Săsească Emil Sigerus, Catedrala Evanghelică Sf. Maria, Biserica Iezuiților și Muzeul Astra și Muzeul de Istorie.

Intrarea în unele dintre locațiile menționate este contra cost. De exemplu, un bilet de acces per adult la Palatul Brukenthal costă în jur de 55 de RONI (aproximativ 213 lei moldovenești).

Din Chișinău până în orașul Sibiu mergi cu mașina aproximativ opt ore.

Sursă: pixabay.com

Județul Alba

Județul Alba este faimos pentru Cetatea Trascăului, satul Rimetea și Castelul Templul Cavalerilor. Dintre toate cele trei destinații, satul Rimetea este în topul preferințelor printre călători.

Dacă o să dorești să petreci o noapte la Castelul Templul Cavalerilor, această experiență o să te coste în jur de 370 de RONI (aproximativ 1 500 de lei moldovenești).

Din Chișinău până în județul Alba mergi cu mașina aproape nouă ore.

Sursă: corinacostache.com

Săcărâmb

Săcărâmb este un sat de munte care face parte din Patrulaterul Aurifer al Munților Apuseni. Pe vremuri, Sacarâmbul a fost un oraș minier unde s-au descoperit peste 100 de tipuri de minerale, doua dintre ele fiind unice în lume. Această regiune se mai numește și zona Muntelui Vrăjit.

Din Chișinău până în satul Săcărâmb mergi cu mașina aproximativ 10 ore.

Sursă: zhd.ro

Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei se află în partea de sud-est a României, în apropiere de Marea Neagră. În această locație poți să vezi Atolii de corali, Peștera Craniilor, Peștera La Izvor, Peștera Babei și Izvorul din chei. De asemenea, dacă ești iubitor de motocicletă, atunci locația este pentru tine, căci traseele din regiune sunt cunoscute pentru priveliștile sale.

Din Chișinău până la chei mergi cu mașina aproximativ șase ore.

 Sursă: 2ride.eu

 Județul Harghita

În acest județ există două atracții turistice populare printre turiști: Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș. Cel din urmă este o arie protejată. Locațiile sunt în apropiere una de cealaltă.

Din Chișinău până în județ Harghita mergi cu mașina aproximativ șase ore.

Lacul Sfânta Ana. Sursă: Dedu Adrian

Castelul Sturdza

Castelul Sturdza este unul dintre cele mai apropiate de hotarele cu Moldova. Acesta este renumit pentru arhitectura sa impunătoare inspirată din stilurile neogotic și renascentist, precum și pentru grădinile frumoase care îl înconjoară.

Prețul de intrare în castel este de 15 RONI (aproximativ 60 de lei moldovenești).

Din Chișinău până la Castelul Sturdza mergi cu mașina aproximativ patru ore.

Mai multe detalii despre cum să ajungi la unele dintre ele, precum și o listă cu castele găsești în acest material.

Sursă: Alina Zibrițchi/arhivă personală

Delta Dunării

La Delta Dunării poți să vezi Farul din Sulina, Mila 23, Pădurea și satul Letea, Cetatea Enisala, Insula Sacalin, Satul Sfântu Gheorghe, dar și multe altele.

Taxa de intrare pe teritoriu este de aproximativ 30 de RONI (în jur de 120 de lei moldovenești).

De la Chișinău până la Delta Dunării mergi cu mașina aproximativ șapte ore.

Amintim că, în decursul ultimilor ani, la Delta Dunării au fost observate mai multe stoluri de păsări flamingo.

Sursă: romaniasalbatica.ro

Banatul Montan

La Banatul Montan nu trebuie să ratezi următoarele destinații: Cascada La Văioaga, Tunelele, Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Beușniței, Cascada Bigăr, Cascada Șușara, Lacul Dracului, Crucea Otmanului, Morile de Apă de la Rudăria și Semmeringul Bănățean.

Taxa de intrare pentru un adult este de 25 de RONI (aproximativ 100 de lei moldovenești).

De la Chișinău până la Hunedoara (unul dintre cele trei județe pe teritoriul căruia se extinde această destinație turistică) mergi cu mașina aproximativ 10 ore.

Sursă: calatorinbascheti.ro

Geoparcul „Ținutul Buzăului”

Acesta este un geoparc protejat de UNESCO. Aici poți să vezi un fenomen rar întâlnit în natură – focuri vii! De asemenea, în geoparc poți să admiri vulcanii noroioși, cenușă vulcanică preistorică (care este acumulată sub formă de ridicătură), trovanți (care sunt pietre cu forme mai deosebite), masive de sare, chihlimbar, așezări rupestre etc.

De la Chișinău până în județul Buzău mergi cu mașina în jur de cinci ore.

 Sursă: tinutulbuzaului.org

Iași

O altă locație must-see în sezonul de toamnă este Iași. Destinația se află aproape de hotarele cu Moldova și e o locație preferată de mulți turiști. Aici poți să vezi Râpa Galbenă, Parcul Copou și Teiul lui Eminescu, Grădina Botanică „Anastasie Fătu” și Castelul Sturdza de la Miclăușeni.

De asemenea, dacă vii la Iași, nu poți să nu treci pe lângă Palatul Culturii sau Bojdeuca lui Ion Creangă, care sunt locații cu o istorie în spate și superbe în orice perioadă a anului.

Pentru o parte dintre locațiile enumerate va trebui să achiți. De exemplu, prețul de acces în Bojdeuca lui Ion Creangă este de 5 RONI (aproximativ 20 de lei moldovenești).

De la Chișinău până la Iași mergi cu mașina în jur de trei ore.

Sursă: transform3d.ro

Traseul Transfăgărășan

Transfăgărășan este un traseu montant pitoresc din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș. Locația este faimoasă pentru peisajele sale. În sezonul de iarnă, acesta este închisă. Toamna se recomandă să mergeți pe traseu cu cauciucuri de vară.

De la Chișinău până la traseu mergi cu mașina în jur de nouă ore.

Sursă: transfagarasan.travel

Amfiteatrul Transilvania

Amfiteatrul Transilvania se află la 1 200 de metri altitudine și oferă o panoramă unică spre Munții Bucegi și Piatra Craiului. Locația se află pe culmile munților, între localitățile Moieciu de Sus și Moieciu de Jos. Aici poți să parcurgi un traseu în natură care durează aproape două ore.

De la Chișinău până la Amfiteatrul Transilvania mergi cu mașina în jur de șapte ore.

Sursă: 500px.com

Sighișoara

La Sighișoara poți să vizitezi: Cetatea Sighișoara, Turnul cu Ceas, Rezervația de stejari seculari Breite, Domeniul Dracula Daneș, Mini Transilvania, Lacul de Smarald și Vulcanul Stins de la Racoș etc.

De la Chișinău până la Sighișoara mergi cu mașina în jur de opt ore.

Sursă: jandlresearchandexploration.blogspot.com

Culoarul Rucăr-Bran

Culoarul Rucăr-Bran este situat în grupa Bucegi a Carpaților Meridionali, separând Masivele Bucegi și Leaota de Munții Piatra Craiului și Munții Iezer-Păpușa. Culoarul are un relief carstic bine definit. Aici o să vezi peșteri, avene, chei, lapiezuri, abrupturi calcaroase etc.

Din Chișinău până la culoar mergi cu mașina în jur de șapte ore.

Sursă: 500px.com

Satul Peștera

Satul Peștera se află într-o zonă pitorească a Brașovului, cu priveliști spre Munții Bucegi și Piatra Craiului. Drumul până în acest sat trece printr-o serpentină. Zona este frumoasă, indiferent de anotimp. Această locație este iubită de turiști.

De la Chișinău până în sat mergi cu mașina în jur de șapte ore.

Sursă: freerangestock.com

Pasul Palma

Pasul Palma se află în Bucovina, iar activitatea preferată a turiștilor în această locație este echitația. Numit și Pasul Ciumârna, acesta este o trecătoare situată la 1 100 de metri altitudine, care traversează Obcina Mare, legând Valea Moldoviței de Podișul Sucevei.

De la Chișinău până în Pasul Palma mergi cu mașina aproximativ șase ore.

Sursă: Instagram/echitatie_pasul_palma

Mănăstirile din Bucovina

Printre Mănăstirile din Bucovina unde poți să mergi se numără: Moldovița, Putna, Sucevița, Arbore, Voroneț și Sfântul Ioan cel Nou. Unele dintre ele sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

De la Chișinău până în zona Bucovinei mergi cu mașina în jur de patru ore.

Mănăstirea Sucevița. Sursă: centraltransylvania.com

Castelul Biertan

Castelul bisericesc din Biertan este cunoscut printre turiști datorită „închisorii matrimoniale” și „turnului catolic”, unde încă pot fi admirate picturi murale din trecut. La fel, de pe teritoriul castelului se deschid frumoase priveliști pitorești.

De la Chișinău până la Biertan mergi cu mașina în jur de nouă ore.

Sursă: unglerus.com

În acest material găsești o listă cu activități pe care să le faci în această toamnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente