(foto) Vladimir Chzou povestește detalii din culisele victoriei sale în cadrul competiției Barista World Cup 2024

Vladimir Chzou (2) (1) (1)
Foto:Vladimir Chzou/arhivă personală

La sfârșitul lunii septembrie, publicația Gazeta Italo-Moldova a relatat despre faptul că Vladimir Chzou, un barista din Moldova, a devenit unul dintre câștigătorii competiției internaționale Barista World Cup 2024 din Viena, și anume la categoria espresso.

Sursă: Vladimir Chzou/arhivă personală

Moldoveanul a concurat împotriva a 12 participanți din diverse țări, inclusiv Italia și Statele Unite. Victoria tânărului în această competiție îi oferă oportunitatea de a călători în Honduras, o țară din America Centrală, alături de ceilalți câștigători. Acolo, va avea ocazia să-și îmbunătățească cunoștințele despre arta cafelei și să exploreze noi tehnici și metode de cultivare și preparare.

Sursă: Vladimir Chzou/arhivă personală

În acest context, #diez l-a contactat pe Vladimir Chzou și a discutat cu el despre participarea în cadrul acestei competiții și despre planurile de viitor.

Vladimir ne-a spus că pentru el câștigarea competiției respective a fost o verificare a abilităților sale și o oportunitate de a evalua nivelul capacităților pe care le deține. „Nu mi-am revenit complet din euforia victoriei. Doresc să continui să reprezint Moldova și cafeneaua noastră la diferite competiții, să câștig și să stabilesc obiective și mai înalte.”

Tânărul barista a povestit că, în timpul concursului, a preparat espressoul privind direct în ochii fiecărui judecător, realizând câte o băutură specială pentru fiecare dintre ei.

Sursă: Vladimir Chzou/arhivă personală

Vladimir s-a pregătit pentru competiție alături de unul dintre cei mai buni antrenori de la Julius Meinl, Danil Moroz. „Împreună am elaborat strategia înainte de competiție, am stabilit prioritățile și am început să rafinăm toate detaliile prezentării mele.”

Sursă: Vladimir Chzou/arhivă personală

Pentru alți barista din Moldova care își doresc să participe la astfel de competiții internaționale Vladimir subliniază că cel mai important este să nu le fie frică să acționeze. „Să țineți minte că la competiții nu există public, ci doar judecători, iar toată atenția trebuie să fie îndreptată spre ei. Un alt aspect care mă ajută pe mine este că, încă de la început, creez o atmosferă plăcută în timpul prezentării și fac totul cu plăcere.”

Pentru viitor, Vladimir Chzou are planuri grandioase, dar a preferat să nu le dezvăluie deocamdată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente