Profesorii de gimnaziu din nordul țării care predau în limba rusă pot participa la un curs de formare în educație media

educație media
Foto:cji.md

Cadrele didactice de la treapta gimnazială, care activează în instituțiile de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de nord ale Republicii Moldova, pot participa la un program de formare în domeniul educației media. Trainingul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

La programul de formare se pot înscrie profesorii care vor preda în viitor cursul opțional de Educație pentru media la treapta gimnazială (clasele a VII-a – a VII-a). Formatoarele instruirii vor fi Loretta Handrabura și Natalia Grîu, autoare ale manualelor de la disciplina opțională Educație pentru media.

Programul se va desfășura în limba rusă și va fi organizat în perioada 6-8 septembrie, în municipiul Bălți. Cheltuielile pentru cazare și alimentare vor fi acoperite de organizatori.

Pentru a se înscrie la instruire, persoanele interesate pot completa acest formular de înregistrare, până în data de 1 septembrie 2024. Informații suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 022 213 652 sau la adresa de email: [email protected].


Amintim că, începând cu noul an de studii 2024/2025, elevii de la treapta liceală (clasele a X-a/a XI-a) vor avea un manual nou la disciplina Educație pentru media.

În acest articol am dezghiocat cursul opțional de Educație pentru media, studiind specificul și importanța acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente