Vizita delegației Bakai Bank la maib: o incursiune în transformarea agile și împărtășirea experiențelor

Principala – presa-J58A8163-Enhanced-NR

Pe 9 și 10 august 2024, maib a avut plăcerea de a găzdui o delegație de la Bakai Bank din Bishkek, Kârgâzstan. Vizita a fost o oportunitate pentru reprezentanții Bakai Bank să descopere cum maib a implementat cu succes lucrul agile, transformând operațiunile noastre și crescând capacitatea noastră de a oferi experiențe deosebite clienților.

Vizita a avut drept scop principal oferirea reprezentanților Bakai Bank oportunitatea de a înțelege călătoria de transformare agile a maib. Ei au explorat structura organizațională a echipelor noastre agile și au aflat mai multe despre valorile esențiale care ne conduc spre succes, și anume scopul nostru de a crea soluţii financiare simple și inteligente, potrivite stilului de viaţă, care inspiră oamenii să fie mai fericiţi și afacerile – mai prospere.  Acest scop este profund înrădăcinat în angajamentul nostru față de clienți, care rămân în centrul fiecărei decizii pe care o luăm. Fie că este vorba de dezvoltarea produselor sau de furnizarea serviciilor, suntem dedicați îndeplinirii aspirațiilor clienților și depășirii oricăror provocări.

Pe parcursul vizitei, liderii și managerii maib au oferit informații detaliate despre modul în care fiecare linie de afaceri s-a adaptat la metodologia agile, cu un accent deosebit pe digitalizare. De la IT și Conformitate până la Retail, Business Banking și Operațiuni, delegația a descoperit diferite aspecte ale abordării agile și modul în care aceasta a fost integrată în întreaga bancă.

Reprezentanții Bakai Bank au avut, de asemenea, ocazia să viziteze mai multe locații cheie ale maib, inclusiv zona premium alto, centrul ipotecar și Contact Center. Aceste vizite au oferit o perspectivă cuprinzătoare asupra modului în care operațiunile front-office ale maib sunt structurate pentru a oferi o deservire excepțională clienților.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Transformarea agile este un factor decisiv pentru multe companii. La maib înțelegem că această transformare este un proces complex, care necesită multe resurse, timp și eforturi pentru a fi implementat. Această transformare are loc deoarece așteptările clienților noștri se schimbă și trebuie să ținem pasul cu nevoile lor. Banca care dorește mereu să ofere cele mai bune produse și servicii pentru clienții săi trebuie să se schimbe și să se adapteze rapid și constant.”

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinta Comitetului de Conducere la maib:

„Atunci când ne deschidem ușile pentru a împărtăși cunoștințe, nu doar facem un schimb de informații – ci deschidem calea către inovație. Învățând unii de la alții, depășim limitele a ceea ce este posibil și uneori imposibil. Această vizită este o dovadă a convingerii noastre că cele mai mari progrese se datorează colaborării, ghidate de un scop comun: de a deservi cât mai bine clienții noștri.”

Pe lângă explorarea lumii inovatoare a maib, reprezentanții Bakai Bank au avut ocazia să descopere și frumusețea încântătoare a Republicii Moldova. De la podgoriile din care se produc vinurile noastre renumite, până la locurile istorice, oaspeții noștri au descoperit cultura bogată și peisajele spectaculoase ale țării noastre. Această experiență le-a oferit o înțelegere mai profundă a spiritului nostru național – o țară unde tradiția întâlnește progresul și unde ospitalitatea ne caracterizează pe deplin. Așa cum maib se străduiește să își inspire clienții, Republica Moldova însăși inspiră pe toți cei care o vizitează, lăsând o impresie de neuitat.

Vizita s-a încheiat cu un angajament reciproc pentru viitoare colaborări, în care schimbul de idei și experiențe va continua să propulseze inovația și excelența. Această vizită marchează începutul unei călătorii în care ambele instituții vor continua să crească și să se dezvolte, inspirate de experiențele și cunoștințele împărtășite.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piață de 36.7% din depozite și 37.7% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului I, 2024. Maib este un creditor disciplinat, cu un NPL de 2.1% și bine capitalizată, cu un CAR de 23.7% la situația din 31 martie 2024. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori private din Moldova, cu peste 2400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente.

Despre Bakai Bank

Bakai Bank este o bancă comercială universală, fondată ca societate pe acțiuni deschisă. OJSC „Bakai Bank” oferă o gamă largă de servicii bancare. În prezent, menține relații de corespondență cu multe bănci de renume mondial și cu bănci mari din Comunitatea Statelor Independente. De-a lungul anilor, banca și-a consolidat considerabil poziția pe piața bancară și astăzi este o parte integrantă a sistemului financiar al Kârgâzstanului. Încă de la începuturile sale, banca se concentrează pe calitatea serviciilor bancare și a deservirii clienților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente