Elena Vorotneac, profesoară: „Europa pentru mine înseamnă acces la o educație de calitate”

1

Elena Vorotneac este profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” din Chișinău. Din 2007, de când lucrează în domeniu, bunăstarea elevilor și adaptarea activităților școlare la nevoile acestora rămâne o prioritate pentru profesoară.

„Îmi doresc ca fiecare copil din Republica Moldova să aibă acces la o educație de calitate. Este esențial ca statutul și prestigiul cadrelor didactice să fie ridicate la nivelul colegilor din Uniunea Europeană, unde profesorii sunt respectați, au salarii decente și sunt considerați autorități morale în societate.”  

Pe lângă activitatea didactică, Elena Vorotneac este și fondatoarea Asociației Obștești „ATU”, organizație ce promovează în rândul tinerilor activități civice, cultura și relațiile sănătoase dintre generații și are ca scop educația prin cultură a tinerilor. 

Europa pentru mine înseamnă acces la o educație de calitate, la sănătate și la un standard de viață ridicat. În Europa, văd un viitor în care Moldova poate prospera, beneficiind de colaborare și sprijin pentru a atinge aceleași standarde de dezvoltare și bunăstare.”  

Vezi mai jos mesajul Elenei Vorotneac despre educație și viitorul european al țării. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente