Automatizează procesul de recrutare cu ajutorul start-upului Matchminds.club

matchminds
Foto:Upcelerator

Inga Trubca, cofondatoarea Matchmind.club, a dezvoltat împreună cu echipa sa un start-up care își propune să se extindă pe piața globală, utilizând inteligența artificială (IA), pentru a eficientiza procesul de recrutare. Prin introducerea IA și a algoritmilor de potrivire în domeniul resurselor umane, start-upul selectează candidații potriviți în funcție de cerințele companiilor.

În cadrul unui interviu acordat pentru blueprint.md, Inga a povestit mai multe despre misiunea start-upului. Tânăra are o experiență profesională de 15 ani în HR & Legal și spune că în această perioadă a făcut cunoștință cu provocările cu care se confruntă companiile în special în domeniul recrutării.

„Ambiția și dorința mea a fost de a crea un instrument util și inovator care să facă accesibilă recrutarea forței de muncă pentru companiile din toate industriile. Ba mai mult decât atât, acest instrument să fie accesibil din punct de vedere financiar și să nu consume mult timp.”

Cum a apărut ideea start-upului

Principiul din spatele platformei a fost să ofere un mediu unde cererile și ofertele de muncă sunt aliniate pentru a genera asocierile potrivite. „Conștientizarea faptului că o interacțiune sinergică ce are loc atunci când nevoile și obiectivele angajatorilor rezonează cu cele ale forței de muncă duce la reducerea șomajului și la stabilizarea forței de muncă”, menționează Inga.

Start-upul are scopul de a inova procesul de recrutare prin abordarea deficiențelor legate de timp și resurse financiare. Inga este de părere că metodele tradiționale de recrutare pot consuma adesea resurse semnificative de timp și bani, ceea ce duce la întârzieri în găsirea talentelor potrivite și pot influența negativ creșterea și succesul afacerii.

Echipa Matchmind.club

Inga Trubca este cofondatoare, cu o experiență de mai bine de 15 ani în domeniul juridic și al resurselor umane, iar Stela Capbatut are cu o experiență de 20 de ani în finanțe și operațiuni.

Pe partea de dezvoltare sunt Evghenii Larkin – CTO și dezvoltator front end – și Egor Bagatca – dezvoltator back end. De asemenea, Anastasia și Andreea au grijă de serviciul pentru suport clienți.

Planurile pentru următoarele șase luni

În acest moment, echipa lucrează la îmbunătățirea platformei după primirea feedbackului de la clienți și rezultatul auditului tehnic. La fel, lucrează la dezvoltarea unei strategii de marketing puternice.

Pentru următoarele șase luni, ne propunem să lucrăm la campaniile de marketing B2B și să revoluționăm branding-ul start-upului. Suntem în proces de colectare a feedbackului de la potențiali consumatori, iar în continuare ne vom concentra pe vânzări și identificarea programelor de finanțare.

Inga Trubca, cofondatoarea start-upului

În toamna acestui an începe următoarea ediție a programului Upcelerator. Dacă vrei să devii următorul fondator al unui start-up tech scalabil, înscrie-te aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente