Cât costă o plimbare cu ghidul în cinci cele mai populare rezervații din Moldova

rezervatia naturala natura moldova
Foto:Facebook/Roman Friptuleac

În Republica Moldova sunt înregistrate peste 60 de rezervații naturale, dintre care cinci au devenit foarte populare atât printre locuitorii Moldovei, cât și printre turiștii internaționali. Pentru că merită să valorificăm locurile turistice din țară, am adunat la un loc detalii curioase despre cele mai populare rezervații și am aflat prețurile pentru o plimbare cu ghidul pe traseele din inima naturii.

Rezervația Naturală „Codrii”

Rezervația se află la aproximativ o oră distanță de Chișinău. Aici sunt puse sub protecție circa 1 000 de specii de plante, 43 de specii de mamifere, 145 de specii de păsări, șapte specii de reptile, 10 specii de amfibieni și peste 10 000 de specii de insecte. Pe teritoriul rezervației se află Muzeul Naturii, unde sunt expuse mostre diverse ale plantelor și animalelor.

Excursia cu ghidul pe traseul turistic pentru un grup de până la 10 adulți costă 300 de lei. Pentru un grup de persoane cu vârste între șapte și 16 ani – 200 de lei. Dacă grupul de adulți este mai mare de 11 persoane, atunci prețul excursiei va începe de la 400 de lei.

Intrarea la muzeu pentru un adult costă 25 de lei, iar pentru un preșcolar – 5 lei.

Rezervația este amplasată în raionul Strășeni.

Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”

Rezervația se află la aproximativ două ore și jumătate distanță de Chișinău. Aici se găsesc circa 31 de specii de plante rare, dintre care 12 specii sunt incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova, iar 19 specii sunt cu un diferit grad de periclitare, fiind incluse în IUCN Red List Categories.

Rezervația adăpostește 47 de specii de mamifere, 15 specii de reptile și amfibieni, precum o și casă pentru 159 de specii de păsări, dintre care 21 de specii sunt introduse în categoria speciilor rare de animale. Zona este recunoscută pentru zimbrii care trăiesc aici. În anul 2005, la rezervație au fost aduși trei.

Excursie cu ghidul pe traseul turistic pentru un grup de până la 10 adulți costă 400 de lei. Pentru un grup de persoane cu vârste între șapte și 16 ani – 200 de lei. Dacă, grupul de adulți este mai mare de 11 persoane, atunci prețul excursiei va începe de la 500 de lei. Intrarea în zona unde stau zimbri costă 50 de lei pentru un adult și 30 de lei pentru persoane cu vârste între șapte și 16 ani.

Rezervația este amplasată în raionul Glodeni. 

Rezervația naturală „Prutul de Jos”

Rezervația se află la aproximativ trei ore distanță de Chișinău. Ea este situată de-a lungul cursului inferior al râului Prut. Rezervația adăpostește 220 de specii de păsări. În dependență de perioada anului, aici pot fi observate: egrete, pescăruși, rațe, gâște, lebede, chiră de baltă, precum și colonii de pelicani.

Una dintre cele mai atractive destinații turistice ale rezervației este lacul Beleu. Atunci când apa din lac se ridică, vizitatorii pot opta pentru un traseu acvatic, iar în restul anului – pentru unul terestru. Mai multe detalii despre ce activități poți face la Rezervația „Prutul de Jos” află aici.

Taxa de intrare pe teritoriul rezervației pentru un copil costă 15 lei, iar pentru un adult – 30 de lei. Pentru un grup de până la 10 persoane plimbarea pe traseul turistic cu ghidul costă 200 de lei, iar pentru un grup format din peste 11 persoane – 250 de lei.

Rezervația este amplasată în raionul Cahul.

Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”

Rezervația se află la aproximativ o oră și jumătate distanță de Chișinău. Locația este casă pentru mai mult de 900 de specii de plante, inclusiv 151 de specii de ciuperci, 48 de specii de licheni și 65 de specii de mușchi. Aici sunt adăpostite 49 de specii de mamifere, dintre care circa 142 de specii sunt păsări, opt – reptile, 12 – amfibii și 65 – nevertebrate. Aici trăiește cerbul nobil, cerbul cu pete și cerbul lopătar.

Pe teritoriul rezervației puteți merge pe un traseu care începe din sectorul fagilor seculari și are o lungime de aproximativ 2,3 kilometri. Acesta poate fi parcurs în două ore. O plimbare cu ghidul costă 50 de lei per adult și 25 de lei per copil. Grupul trebuie să fie format de 15-25 de persoane.

Rezervația este situată în raionul Ungheni.

Sursă: Facebook/Roman Friptuleac

Rezervația Naturală „Iagorlâc”

Rezervația se află la aproximativ o oră distanță de Chișinău. Aceasta se găsește la gura râului Iagorlâc, pe malul stâng al Nistrului. Pe teritoriul rezervației sunt înregistrate 719 specii de plante, dintre care 50 de specii sunt rare. În rezervație trăiesc 29 de specii de animale, o parte dintre ele fiind pe cale de dispariție. Aici poate fi văzută căprioara, mistrețul, jderul de piatră, vulpea și câinile-raton. În rezervație se întâlnesc și specii rare, așa precum castorul european și hermina.

Excursia cu ghidul pe traseul turistic este realizată pentru un grup de 15-20 de persoane. Taxa include transportarea persoanelor interesate de experiență. Dacă grupul pornește din Tiraspol, atunci prețul este de 200 de lei per om, iar dacă din Chișinău – de 250 de lei per om. De asemenea, doritorii pot veni și cu mașina personală, dar grupul nu trebuie să fie mai mare de șapte persoane.

Număr de telefon: +37360248387

Rezervația este situată în raionul Dubăsari.

În acest material găsești lista rezervațiilor naturale de plante medicinale din Republica Moldova.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi topuri de localuri din Chișinău, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente