Devino parte a inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” și susține integrarea europeană a Republicii Moldova

1000008167
Foto: sursă: Facebook/Cetățeni pentru Europa

Îți dorești integrarea europeană a Republicii Moldova? Proiectul „Cetățeni pentru Europa” și-a dat startul în luna iunie 2024 și este în căutare de noi membri. Astfel, dacă susții calea proeuropeană a țării și combaterea dezinformării, te poți alătura echipei.

Inițiativa „Cetățeni pentru Europa” susține Republica Moldova în calea spre integrarea europeană. Prin îndemnul de participare la referendumul de pe 20 octombrie 2024, comunitatea își susține conceptele:
# pace și prosperare acasă;
# dezinformarea, propaganda și indiferența sunt la fel de periculoase ca armele;
# informarea corectă și educația mediatică a cetățenilor;
# Produs în Moldova. Produs în Europa;
# diferiți, dar uniți;
# activism civic, nu politică;
# mobilizarea și implicarea comunităților.

În rol de fondatori, Nicu Popescu, Valentina Naforniță, Nata Albot ș.a., îndeamnă orice tânăr sau senior să devină nou membru. Prin diverse activități întâlniri, deplasări în localitățile din țară, activiștii (activistele) pot aduce o schimbare, implicându-se în cadrul proiectului. În cadrul acestora, membrii echipei vor prezenta avantajele integrării europene a țării. De asemenea, se va pune accent pe sursele de informare a cetățenilor și pe propaganda care există în mediul online. Astfel, dacă susții informarea corectă a societății cu privire la integrarea Republicii Moldova în UE, indiferent de vârstă, tot ce trebuie să faci e să completezi acest formular.

Pentru mai multe detalii poți accesa site-ul oficial al inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” sau pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Valeria Jidraș
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente