USM implementează un proiect de 250 000 USD pentru consolidarea administrației publice din Moldova

Untitled (2)
Foto:USM

Institutul de Administrație Publică (IAP) al Universității de Stat din Moldova a început implementarea proiectului „Consolidarea capacităților autorităților publice și ale funcționarilor publici din Republica Moldova”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și va se va desfășura pe parcursul anilor 2024-2026.

Valoarea proiectului este de 250 000 de dolari. La ședința de lansare au participat rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, directorul Institutului de Administrație Publică, Sergiu Palihovici, reprezentanții Ambasadei SUA, Brian Asmus și Alexandru Leancă, precum și fondatorul și președintele  Companiei de planificare strategică și comunicare „Off the Record Strategies” din SUA, Mark Pfeifle.

Consolidarea capacităților autorităților publice, încurajarea discuțiilor deschise în scopul realizării unui schimb de experiență, de bune practici și identificarea provocărilor și oportunităților, în contextul reformei administrației publice și a serviciului public – sunt doar câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul cursurilor, parte a proiectului.

Pe parcursul celor trei ani, Institutul de Administrație Publică și-a propus să realizeze mai multe obiective.

# Dezvoltarea competențelor funcționarilor din autoritățile publice: realizarea a 12 cursuri de formare și dezvoltare profesională pentru 225 de funcționari din administrația publică în domeniile: management și leadership, comunicare în administrația publică, managementul performanței în administrația publică, managementul calității în administrația publică, dezvoltarea inteligenței emoționale. Cursurile vor fi prestate de către experți, formatori din cadrul Universităților din Statele Unite ale Americii.

# Consolidarea capacităților echipei de formatori în domeniul administrației publice și managementului public: organizarea a trei cursuri de instruire pentru viitori formatori în domeniul utilizării metodelor andragogice avansate de instruire, în domeniul comunicării și motivării în instruire. Cursurile vor fi ținute de către experți din SUA pentru formatori din cadrul Institutului de Administrație Publică, Universității de Stat din Moldova, Universității de Stat din Bălți.

# Dezvoltarea ofertei de instruire a Institutului de Administrație Publică: cursurile de formare și dezvoltare profesională elaborate în cadrul proiectului vor fi incluse în portofoliul Institutului de Administrației Publică. Materialele de instruire elaborate vor fi utilizate în cadrul cursurilor de instruire realizate de către formatorii IAP.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente