Programul Dreamable a fost lansat. Peste 150 de persoane pasionate de tech s-au alăturat preacceleratorului național

Dreamable_lansare-1
Foto:Dreamable, ediția Orange Digital Center

Miercuri, 5 iunie 2024, a fost lansat preacceleratorul Dreamable, inițiat de Dreamups și Orange Digital Center. Evenimentul online a reunit peste 100 de studenți, studente și liber-profesioniști din întreaga țară.

Sesiunea de lansare a creat o platformă de networking pentru toți cei pasionați de inovație și tehnologie, care au avut ocazia să se cunoască și să discute cu organizatorii și partenerii programului Dreamable. Printre participanții acceptați în program se regăsesc persoane cu idei de startup bine definite, dar și participanți fără background în domeniu, care își doresc să descopere resursele și oportunitățile oferite de Dreamable pentru a dezvolta afaceri de succes. Tinerii și tinerele vor beneficia de oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale și de a contribui la creșterea sectorului tech din țară, fapt subliniat și de către invitații speciali.

„La Dreamups, am susținut crearea acestui program pentru că eu însumi am început prima mea afacere când eram student. Am optat pentru un format online pentru a ne conecta la nivel național și a aduce experți ocupați, dar foarte talentați, care pot oferi sesiuni la un nivel mai avansat decât cele din universitate. Grație partenerilor noștri, putem oferi premii bănești la finalul programului. Chiar dacă nu veți crea imediat o companie, acest program vă va oferi cunoștințele necesare pentru a construi una în viitor, și chiar dacă nu veți avea propria afacere, veți avea abilitățile necesare pentru a lucra într-una”, a menționat Mihai Stipanov, fondatorul Dreamups și Mozaic.

În același timp, Victor Bivol, products and service delivery manager în cadrul Orange Systems, a îndemnat tinerii și tinerele prezente la eveniment să gândească out of the box și să aplice tehnologiile digitale zi de zi.

Programul se va desfășura în trei etape

#1 – Sesiuni de învățare online (iunie – iulie)
Ghidați de 20+ mentori și experți în dezvoltarea startup-urilor, cei 150 de participanți vor trece prin șapte module însoțite de sesiuni live teoretice și practice. Printre subiectele pe care le vor studia se numără: identificarea clienților potențiali, strategii de marketing și poziționare, instrumente digitale relevante, modele de monetizare a afacerilor și pregătirea pentru lansarea propriul startup scalabil.

#2 – Bootcamp offline (august)
În cea de-a doua etapă a programului, 50 cele mai promițătoare idei de startup tech vor fi selectate pentru un bootcamp offline la Orange Digital Center, în Chișinău. Pe parcursul a trei zile, participanții vor lucra alături de experți pentru a valida și construi propriul concept de startup. 

#3 – Demo Day și identificarea finaliștilor (august)
Destinația finală este Demo Day, unde 10 idei de startup preselectate vor evolua pe scenă în fața unui juriu, iar trei cele mai apreciate startup-uri se vor califica pentru un grant nerambursabil de 50 000 de lei pentru dezvoltarea ulterioară a afacerii.


Dreamable este un preaccelerator organizat într-o ediție specială de către Dreamups și Orange Digital Center Moldova, susținut prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, sprijinit de Ukraine-Moldova American Enterprise Fund.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente