Examenele din clasa a IX-a: o listă de articole pe care să le deschizi înainte de examene

elev scoala examen evaluare bac
Foto:monitorulcj.ro

Ai terminat în acest an clasa a IX-a și urmează să susții examenele? Noi am pregătit pentru tine o listă cu articole care ți-ar putea fi de folos.

Încă din iarnă, #diez a publicat mai multe materiale despre examenele de absolvire a gimnaziului, iar astăzi le vom uni pe toate în unul.

#1. Pentru început, dacă ești interesat de regulile de desfășurare a examenelor, începând cu obiectele pe care le poți lua cu tine și încheind cu procedura de depunere a contestațiilor, îți recomandăm să citești articolul „Ce trebuie să cunoască elevii, părinții și profesorii despre examenele din clasa a IX-a”.

Citirea sa integrală ar putea să îți ia vreo 15-20 de minute, poate chiar mai mult, însă articolul îți va răspunde la o serie lungă de întrebări pe care le-ai avut sau nu despre examene.

#2. Una dintre cele mai eficiente metode de pregătire pentru bac este rezolvarea testelor din anii precedenți. În următoarele articole poți găsi o listă cu teste pentru mai multe discipline.

Limba de instruire ➔ Rezolvă testele la limba și literatura română sau rusă din ultimii 10 ani

Matematica ➔ Rezolvă testele la matematică din ultimii 10 ani

Istoria românilor și universală ➔ Rezolvă testele la istoria românilor și universală din ultimii șapte ani

#4. Testele de exersare pentru examenele din clasa a IX-a din anul 2024 le găsești în acest articol.
#5. Aici poți afla ce subiecte au avut eseurile la istorie în ultimii ani.

#6. Din câte cunoști, o parte dintre raioanele Republicii Moldova vor fi monitorizate în acest an de către voluntari delegați de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Mai multe detalii despre acest subiect găsești aici.

Totodată, am pregătit un articol în care am explicat de ce este importantă nota pe care o obții la examene și ce faci mai departe cu ea.

#4. Și dacă tot urmează să susții examenele, îți vom recomanda și două articole care te vor ajuta în procesul de admitere la liceu:
admiterea la liceu din această vară va fi puțin altfel: ce trebuie să cunoști despre noul regulament;
lucrurile pe care trebuie să le știi despre admiterea la liceu: cine poate fi licean fără a participa la concursul de admitere.

Mai multe detalii despre educația din Republica Moldova găsești pe #diez la această rubrică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente