Luptătorul moldovean Radu Lefter a devenit campion european în categoria de vârstă sub 23 de ani

radu
Foto: Facebook/Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale

Moldoveanul Radu Lefter a obținut medalia de aur la Campionatul European de Lupte, care a avut loc la Baku, Azerbaidjan. Astfel, tânărul și-a trecut în palmares primul titlul continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion mondial, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Radu a cucerit medalia de aur după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg, învingându-l pe Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiție sub drapel neutru.

Totodată, în acest an, lotul național de lupte libere a obținut două distincții de bronz. Este vorba de Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg), care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate. Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco, care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul 5.

Moldovenca Irina Rîngaci la fel a obținut medalia de aur în cadrul Campionatului european de lupte de la Baku. Astfel, tânăra a devenit triplă campioană europeană în rândul sportivelor sub vârsta de 23 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente