(video) Inovație și creativitate. La Clubul Tinerilor Makeri din Chișinău s-a desfășurat Makeathonul Național al Bărcuțelor cu Control Radio

P1059852

Pe 19 mai, Clubul Tinerilor Makeri din Chișinău a găzduit, în incinta FabLab și Tekwill, un eveniment grandios: Makeathon Național: Competiția bărcuțelor cu control radio. Evenimentul a reunit tinerii absolvenți ai cursurilor Clubului Tinerilor Makeri din cele trei regiuni – Chișinău, Bălți și Cahul.

În cadrul competiției au participat în jur de 60 de tineri divizați în 14 echipe. Ei și-au demonstrat ingeniozitatea și abilitățile tehnice prin crearea unor prototipuri de bărcuțe controlate de la distanță, în baza unui KIT de componente oferite de CTM. Prototipurile au fost testate la lacul din regiune, unde au fost evaluate la următoarele probe:
# viteza parcurgerii lacului;
# design și aspect exterior;
# stabilitatea bărcuței pe apă;
# integrarea tehnologiei de transmitere a datelor fără fir;
# sistemul de propulsie.

Printre membrii juriului au fost personalități precum domnul Minciună Serghei, Președintele ATIC, doamna Vera Popov, consultant superior la Direcția politici în domeniul învățământului profesional tehnic, doamna Irina Oriol, manager de proiect CTM, și coordonatorii din cadrul proiectului CTM.

În timpul competiției, toate bărcuțele au fost lansate pe lac, însă doar cele mai bine proiectate au ajuns la destinație. Echipele de la CTM Bălți au dominat clasamentul, ocupând primele două locuri, în timp ce echipa din Chișinău a obținut locul al treilea. Restul echipelor au primit diplome de participare, dar cel mai valoros premiu a fost experiența de neuitat acumulată în aceste două zile intense de competiție.

Makeathonul Național a fost o demonstrație clară a talentului și inovației tinerilor makeri din Moldova, consolidând angajamentul Clubului Tinerilor Makeri pentru dezvoltarea competențelor tehnice și creative în rândul noii generații.

Clubul Tinerilor Makeri este un proiect implementat de ATIC cu suportul financiar al Liechtenstein Development Service Moldova, destinat tinerilor din școlile profesionale, colegii și centre de excelență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente