La UPSC a demarat Festivalul Internațional Folcloric „Dansul Vetrelor Nistrene”, ediția a 2-a

DSC09097

Inițiativă a Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Festivalul Internațional Folcloric „Dansul Vetrelor Nistrene”, ediția a 2-a, a demarat în data de 23 mai 2024, în cadrul Săptămânii Portului Național.

Evenimentul a adunat grupuri de dansuri populare din Moldova, România, Grecia și Ucraina și, în prima zi, a început cu Marșul Portului Național, pe str. Ion Creangă din Chișinău, culminând cu prezentări coregrafice în sala mare a „Clasei Viitorului”. Festivitatea a fost deschisă de Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectora Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, care a salutat participanții și a încurajat promovarea valorilor dansului folcloric și a portului național, acestea fiind elemente definitorii în interacțiunea diferitor culturi și națiuni, informează UPSC.md.

Rectora de asemenea, a avut o întrevedere cu reprezentanții grupurilor artistice participante la acest eveniment cultural-artistic, apreciind inițiativele de promovare a valorilor culturale, a tradițiilor și portului național, întrucât Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău este unica instituție de învățământ superior din R. Moldova, care pregătește cadre didactice la programele de studii Dans popular și clasic și Dans sportiv și modern, la Ciclul I, Licență, și Managementul și didactica artei dansului, Ciclul II, Master, la Facultatea de Științe ale Educației.

În cadrul acestei întrevederii, s-a discutat și despre proiectele de perspectivă ale Universității în scopul valorificării culturii dansului popular și a valorilor autentice la nivel național și internațional. La întrevedere, a participat dna Valentina CIOBANU, prodecanul FacuUPSC, coordonatorul Festivalului. Colectivele de dansatori din Grecia, România, Moldova și Ucraina au primit Diplome și și-au exprimat gratitudinea și respectul față de conducerea Universității, care promovează cultura dansului popular la nivel național și internațional.

Mulțumiri alese Alexandrei BARBĂNEAGRĂ, rectora Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, pentru susținerea ideii și sprijinul acordat în organizarea evenimentului, Nineia GARȘTEA, decana Facultății de Științe ale Educației,  Valentinei CIOBANU, prodecana Facultății de Științe ale Educației, Lidiei COJOCARI, șefa Catedrei de Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans, lui Ion BENCHECI, lector univ., pentru organizarea acestui Festival Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”.

  • Festivalul v-a continua până în data de 27 mai 2027. Programul complet al evenimentului, aici.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UPSC. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUPSC
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente