O listă cu evenimente educative la care pot participa elevii în această săptămână

tineri elevi oportunități
Foto: Facebook/Primăria Municipiului Chișinău

Recreerea este un aspect important în viața elevilor, mai ales că uneori temele pentru acasă sau activitățile extracurriculare îi pot copleși. Evenimentele sunt un bun prilej pentru a savura timpul util și relaxant. În acest articol am adunat câteva evenimente din Chișinău care urmează să aibă loc în această săptămână și la care puteți merge în calitate de elevi. Activitățile menționate mai jos au o tentă educativă și în același timp vă oferă oportunitatea să vă destindeți prin diverse mijloace.

#1. Club de lectură și dezvoltare personală

Clubul de lectură și dezvoltare personală „Adolescenții la prezent” este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Clubul reprezintă o oportunitate de a explora lumea cărților și de a vă dezvolta abilitățile personale într-un mediu prietenos și interactiv.

Evenimentul se va desfășura duminică, 4 februarie, cu începere de la ora 10.00. Clubul va avea loc la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, situată pe strada Alexei Şciusev 65. Participarea este gratuită. Pentru a vă înscrie, trebuie să expediați un mesaj la următoarea adresă electronică: [email protected].

Sursă: Facebook/Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

#2. Atelier de linogravură

Ați încercat vreodată linogravura? Dacă nu, atunci aveți ocazia să experimentați pentru prima dată această tehnică alături de Ruslan Roșca. În cadrul atelierului, veți descoperi instrumentele, tehnicile și veți crea propria lucrare. Linogravura este un procedeu de reproducere și multiplicare pe hârtie a unui desen săpat într-o placă de linoleum.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 3 februarie, cu începere de la ora 15.00. Atelierul va avea loc la librăria Cartego, situată pe strada Vlaicu Pârcălab 2. Taxa de participare este de 650 de lei. Persoanele care își doresc să participe se pot înscrie aici.

Sursă: Facebook/Cartego Bookstore

#3. Jocul Dungeons & Dragons

Centrul Mediacor vă invită să descoperiți magia storytelling-ului prin joc. Timp de patru ore, veți învăța despre arta povestirii. În Dungeons & Dragons, jucătorii formează o echipă care explorează lumi fantastice depășind misiuni epice și încercări.

Evenimentul se va desfășura duminică, 4 februarie, cu începere de la ora 14.00. Jocul urmează să aibă loc la centrul Mediacor, situat pe strada Alexei Mateevici 60. Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă la acest link.

Sursă: Facebook/Mediacor

#4. Lansare de carte

În această săptămână, autorul Dumitru Cojuhari vă invită la lansarea cărții „Teodor și aventura spre cheia magică”. Evenimentul este destinat celor care iubesc aventurile și misterele. Potrivit autorului, este o carte modernă, creată în tandem cu instrumentele viitorului.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 31 ianuarie, cu începere de la ora 19.00. Lansarea de carte este găzduită de Oasis Shopping Mall, situat pe strada Bogdan Voievod 1. Participarea este gratuită.

Sursă: Facebook/Dumitru Cojuhari

#5. Cluburi de interes

Centrele Municipale de Tineret din Chișinău vă invită să participați la cluburile de interes, în funcție de preferințele pe care le aveți. Cluburile sunt destinate tinerilor din capitală cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

În această săptămână vor avea loc mai multe cluburi, printre care clubul de lectură, clubul de sport sau clubul de dezbateri. În acest material, găsiți orarul pentru fiecare club în parte, ora la care începe, sectorul unde urmează să se desfășoare și formularul de înregistrare. Participarea este gratuită.

Sursă: Facebook/Centrul Municipal de Tineret Chișinău

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente