Opt concursuri internaționale la care își pot depune lucrările fotografii din Republica Moldova

foto fotograf toamna oportunitate
Foto: Reinhart Julian/unsplash.com

Anual în întreaga lume se desfășoară o sumedenie de competiții de fotografie, iar de cele mai multe ori acestea sunt organizate la nivel local sau național. Totuși, există și concursuri de fotografie la nivel global, care au scopul să valorifice și să facă munca fotografilor din întreaga lume mai vizibilă. La fel, în cadrul acestor concursuri frecvent se descoperă talente noi. Am cercetat și am creat pentru tine o listă cu opt concursuri internaționale la care înscrierile sunt valabile pentru fotografii de pe întreg globul pământesc, inclusiv pentru cei din Republica Moldova.

Siena International Photography Awards

Acest concurs de fotografie este organizat de către asociația nonprofit Art Photo Travel care creează inițiative culturale în întreaga lume, ce vizează răspândirea, promovarea și îmbunătățirea artei, monumentelor, tradițiilor, culturilor și frumuseții naturale.

În cadrul competiției Siena International Photo Awards se pot înscrie fotografi profesioniști. dar și amatori. De asemenea, nu ar exista o vârstă de participare, și nici o taxă de înscriere.

Premiile mari. Persoana care obține titlul „Fotograful anului” va beneficia de mai multe premii, printre care un echipament fotografic în valoare de 1 500 de euro și posibilitatea de a petrece două nopți în orașul italian Siena, în weekendul Ceremoniei de premiere a câștigătorilor.

De asemenea, fotograful intitulat „Cel mai bun autor” o să devină deținătorul unui echipament fotografic în valoare de 500 de euro.

Nu sunt acceptate fotografiile generate de inteligența artificială!

O parte dintre categorii:
#  Animalele în mediul lor;
#  Fotografie de stradă;
# Călătorii și aventuri;
# Viața subacvatică;
# Documentar și Fotojurnalism;
# Povestire – viața de zi cu zi și problemele contemporane;
#  Frumusețea naturii.

Frecvent, lucrările câștigătorilor și participanților la acest concurs sunt afișate în publicații importante, așa precum The Guardian, The Times, The Sun, CNN, Daily Mirror și, desigur, diez.md.

În cadrul competiției, toți fotografii își păstrează drepturile de autor.

Mai multe detalii despre competiție găsești aici.

Înregistrarea din acest an este deja spre sfârșit.

<em>Siena International Photography Awards</em>

Sursă: sipacontest.com

Drone Photo Awards

Dacă îți place să faci fotografii sau videoclipuri cu drona, atunci concursul respectiv este pentru tine!

La fel ca la competiția descrisă precedent în articol, acest concurs este desfășurat sub egida celor de la Art Photo Travel și este un proiect al Premiilor Siena. Organizatorii afirmă că această competiție este cea mai importantă competiție la nivel mondial în ceea ce privește fotografierea și crearea conținutului video cu ajutorul dronelor.

Categoriile sunt următoarele:
# Nuntă;
# Natură;
# Oameni;
# Urban;
# Animale;
# Rezumat;
# Sport;
# Video;
# Serie.

La competiție se pot înscrie atât profesioniști, cât și amatori. La fel, nu ar exista o taxă de intrare, iar participanții, în orice moment, își pot retrage dosarul de participare.

Câștiguri. Titlul de „Fotograful anului cu drone” este premiat cu un echipament fotografic în valoare de 500 de euro și cu posibilitatea de a petrece două nopți în orașul italian Siena în weekendul Ceremoniei de premiere a câștigătorilor.

În cadrul competiției, toți fotografii își păstrează drepturile de autor.

Mai multe detalii despre competiție citește aici.

Înregistrarea din acest an este deja spre sfârșit.

<em>Drone Photo Awards</em>

Sursă: droneawards.photo

Creative Photo Awards

În cadrul acestei competiții, fiecare persoană este liberă să folosească ce modalitate de creație își dorește. Concursul își propune să „răsplătească” sensibilitatea și profunzimea fotografilor, precum și punctul lor unic de vedere asupra realității înconjurătoare.

Competiția organizează premierea câștigătorilor în orașul Siena în fiecare lună octombrie la Teatro dei Rinnovati din Italia.

Participanții se pot înscrie în cadrul celor opt categorii: Animale, Aventură, Arhitectură, Oameni, Nuntă, Natură și peisaje, Artele frumoase sau Tema deschisă.

Premii. „Cel mai creativ fotograf al anului” va câștiga un echipament în sumă de 500 de euro și posibilitatea de a petrece două nopți în orașul italian Siena.

La fel, nu ar exista o taxă de intrare.

În cadrul competiției, toți fotografii își păstrează drepturile de autor.

Mai multe detalii găsește aici.

Înregistrarea din acest an este deja spre sfârșit.

<em>Creative Photo Awards</em>

Sursă: creative.sienawards.com

Sony World Photography Awards

Organizația Mondială a Fotografiei este considerată platforma lider la nivel global care se dedică dezvoltării unei culturi fotografice în întreaga lume. Organizația oferă artiștilor care lucrează în domeniul fotografiei șansa să-și facă mai vizibilă munca.

Sony World Photography Awards este programul principal al Organizației Mondiale a Fotografiei, care a fost înființat în 2007 și este unul dintre cele mai mari și mai prestigioase competiții de fotografie din lume.

Expoziția câștigătorilor Sony World Photography Awards este admirată de zeci de mii de vizitatori de pe tot globul pământesc.

De asemenea, competiția este parte componentă din Creo – o organizație responsabilă pentru furnizarea inițiativelor artistice în trei sectoare: fotografie, film și artă contemporană.

Premiul mare este în valoare de 5 000 de dolari. La fel, primele trei fotografii pot fi încărcate gratuit pentru concurs, următoarele deja se încarcă pentru un preț.

Mai multe detalii citește aici.

Înregistrarea din acest an s-a terminat.

<em>Sony World Photography Awards</em>

Sursă: Maria Guțu

Aici poți citi despre cum fotografia unei tinere din Moldova a devenit una dintre câștigătoare la Sony World Photography Awards.

iPhone Photography Awards

Înscrierile sunt deschise pentru doritorii din întreaga lume!

Așa că, dacă ești fotograf(ă) și vrei să încerci ceva mai nou, poți lua iPhone-ul sau iPad-ul unui prieten, dacă ești iubitor sau iubitoare de Android, și să experimentezi.

Fotografiile nu trebuie să fie publicate nicăieri. Postările de pe conturile personale, așa precum Facebook sau Instagram, sunt eligibile. Fotografiile nu trebuie modificate în niciun program de procesare a imaginilor de pe desktop, cum ar fi Photoshop.

Este în regulă să utilizezi orice aplicație iOS. La fel, utilizarea oricărui iPhone este permisă. De asemenea, pot fi folosite lentile suplimentare pentru iPhone. În unele cazuri, organizatorii cer imaginile originale ca să verifice dacă acestea au fost realizate cu un iPhone ori iPad. Fotografiile care nu pot fi verificate sunt descalificate.

Taxe de intrare în concurs: o imagine – 5,50 dolari, trei imagini – 12,50 dolari, cinci imagini – 18,50 dolari, 10 imagini – 37,50 dolari, 15 imagini – 55,50 dolari, 20 de imagini – 67 de dolari și 25 de imagini – 75,50 dolari.

Nu există o limită în numărul de intrări, totuși este recomandat să le trimiți doar pe cele mai bune.

Câștigătorul primului loc va primi un lingou de aur, iar câștigătorii locurilor 2 și 3 – câte un lingou de argint.

Mai multe detalii despre concurs găsești pe această pagină.

În acest an, înscrierile au loc până în data de 31 martie.

<em>iPhone Photography Awards</em>

Sursă: Ivan Silva

World Press Photo

Dacă ești un (o) fotograf(ă) nișat(ă) pe jurnalism, atunci ai găsit concursul perfect.

Ideea unei astfel de competiții a început în anul 1955, când un grup de fotografi din Țările de Jos au organizat un concurs internațional – World Press Photo – pentru a-și expune munca pe care o fac unui public cât mai global.

Astfel, deja de șase decenii, World Press Photo Foundation lucrează în calitate de organizație independentă și nonprofit cu oficiul în Amsterdam, iar misiunile de bază ale organizatorilor sunt să ghideze jurnaliștii vizuali din întreaga lume și să-i ajute să-și conecteze poveștile care contează cu restul lumii.

În cadrul regulilor de înscriere la concurs nu este menționată o taxă de participare.

De asemenea, fiecare dintre cei 24 de câștigători regionali vor primi câte 1 000 de euro, iar cei patru câștigători globali – încă 5 000 de euro.

De asemenea, expoziția lucrărilor câștigătoare din cadrul acestui concurs ajung și în Moldova. În țara noastră, acest eveniment este organizat de către Centrul pentru Jurnalism Independent cu suportul Oficiului Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

Mai multe detalii găsești pe acest link.

Fotografiile pot fi trimise până pe 11 ianuarie 2024.

<em>World Press Photo</em>

Sursă: worldpressphoto.org

CEWE

În fiecare an, compania germană de imprimare a fotografiilor CEWE organizează un concurs de fotografii la nivel internațional, pe care îl numește „cel mai mare din lume” și la care participă sute de fotografi de pe întreg globul pământesc.

În cadrul CEWE Photo Award sunt întâlnite următoarele categorii:
# Arhitectură și Tehnologie;
# Animale;
# Natură;
# Fotografie aeriană;
# Călătorii și Cultură;
# Peisaje;
# Sport etc.  

Acest concurs este unul dintre puținele unde participarea este gratuită și deschisă oricărei persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Fotografiile sunt evaluate de către un juriu format din experți din industria fotografiei, jurnaliști și fotografi profesioniști.

Premiul mare este o vacanță în valoare de 15 000 de euro într-o țară la alegere, echipament fotografic în valoare de 7 500 de euro, 2 500 de euro în produse CEWE și un premiu oferit personal în Germania.

Mai multe detalii despre competiție găsești aici.

CEWE

Sursă: cewe.co.uk

All About Photo Awards

Datorită acestui concurs, mulți fotografi și-au câștigat faima în întreaga lume și au devenit cunoscuți în rândurile profesioniștilor din acest domeniu.

De asemenea, în cadrul competiției, învingătorii obțin premii bănești. De exemplu, în acest an, premiul mare va fi de 5 000 de dolari, locul 2 va primi 2 000 de dolari, locul 3 – 1 500 de dolari, locul 4 – 1 000 de dolari, iar locul 5 – 500 de dolari.

Taxele de intrare sunt de 30 de dolari pentru primele trei imagini și de 5 dolari pentru fiecare imagine suplimentară. Fiecare participant(ă) poate trimite maximum 57 de imagini.

Jurații acestui concurs de fotografie, cel mai frecvent, sunt legende ale fotografiei, așa precum Frank Horvat, Sabine Weiss, Ed Kashi, Ami Vitale, Keiichi Tahara, Aline Smithson, Liu Bolin, John Rankin etc.

La final, câștigători devin 45 de fotografi ale căror lucrări sunt afișate în cadrul unei expoziții internaționale organizate de către inițiatorii acestui concurs.

Mai multe detalii citește aici.

În 2024, înscrierile sunt deschise până în data de 30 ianuarie.

<em>All About Photo Awards</em>

Sursă: all-about-photo.com


Amintim că, în 2022, o fotografie din Chișinău a fost aleasă drept una dintre cele mai bune fotografii în cadrul concursului Siena International Photography Awards.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente