Eroare tehnică în sistemul de rezervări a biletelor de la Wizz Air. AAC: „Niciun operator aerian nu a anulat zborurile”

A321neo WIZZAIR
Foto: Airbus

După ce în presă au apărut mai multe informații despre o posibilă anulare a zborurilor operate de către operatorul aerian Wizz Air, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) și reprezentanții statului au infirmat această informație. AAC a anunțat că, de facto, s-ar fi produs „o eroare tehnică în sistemul de rezervări”, aceasta urmând să fie remediată în scurt timp.

Potrivit informațiilor distribuite în spațiul public, compania care a revenit acum două săptămâni în Republica Moldova ar fi urmat să își anuleze zborurile din data de 15 ianuarie. Presupusul motiv era modificarea codului aeroportului, din KIV în RMO. Despre aceasta ar fi anunțat operatorul aerian mai mulți cetățeni.

E de menționat că atât Wizz Air, cât și autoritățile nu făcuseră niciun anunț oficial în acest sens.

După mediatizarea subiectului, AAC a venit cu un mesaj în care a infirmat informațiile privind anularea zborurilor de către vreun operator aerian.

„În legătură cu informația distribuită în spațiul public cu privire la posibila anulare a curselor operate în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă informează că niciun operator aerian nu a anulat zborurile din și spre Chișinău. În cazul unui operator privat s-a produs o eroare tehnică în sistemul de rezervări, care urmează a fi remediată în scurt timp”, a menționat AAC.

Aceeași informație a fost distribuită și pe canalul de Telegram al lui Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente