Lista pensiunilor din Moldova unde îți poți petrece un weekend de iarnă. Care sunt prețurile și unde sunt amplasate

ipiccy_image (6)
Foto: Facebook (Pensiunea „La Iepurași/Pensiunea „Hanul lui Hanganu”)

Plictisiți de rutină și obosiți de muncă, fiecare dintre noi își dorește un concediu sau măcar câteva zile de odihnă. Dacă nu ai reușit să îți iei bilete la avion la promoție sau crezi că o călătorie într-o altă țară te-ar obosi și mai mult, îți propunem să îți pregătești un mic bagaj și să organizezi o escapadă de weekend prin zonele din Republica Moldova. Pentru a-ți veni în ajutor, în acest material am adunat câteva pensiuni din diverse localități ale țării noastre, numai bune de explorat în această iarnă.

# Pensiunea „La iepurași”

Amplasată la cinci kilometri de orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți, pensiunea „La Iepurași” le propune turiștilor relaxare: o zonă de odihnă bine amenajată, cu piscină, terasă și căsuțe de vacanță, cu saună și ciubăr relaxant și cu tril de păsărele liniștitor.

Zona dispune de opt locuri de cazare și o saună pentru șase persoane.

Cât costă?

Dintre cele opt locuri, cinci sunt căsuțe în stil A-frame (trei tipuri):
# căsuța duplex (două camere cu intrări separate), patru-șase persoane – 2 400 de lei/zi;
# jumătate de căsuță (o cameră), două-trei persoane – 1 200 de lei/zi;
# căsuța cu două nivele (spațiu deschis, patru paturi duble), opt persoane – 2 800 de lei/zi;
# căsuța cu două dormitoare + living, patru-șase persoane – 2 600 de lei/zi.

Sauna cu ciubăr costă 400 de lei pentru o oră și poate fi rezervată pentru minimum trei ore.

Pentru detalii și rezervări, accesează pagina de Facebook a pensiunii sau sună la numărul de telefon (+373) 79 69 95 55.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 130 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în circa două ore.

# Pensiunea „Hanul lui Hanganu”

Pensiunea „Hanul lui Hanganu” îți oferă la alegere 28 de camere, două încăperi de tip bască și o fâneață, toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și cu tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare, pensiunea oferă la dispoziție sala de conferințe, saună și piscină. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de teambuildinguri sau ședințe de grup. Un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.

Cât costă?

Prețul unei camere variază între 840 și 2 400 de lei, iar aici poți vedea detalii despre cazare și prețuri.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 100 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în circa două ore.

# Pensiunea „Zăvoiul Nistrului”

Pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune de băi în butoaie în stil japonez, care cu siguranță te vor încânta. Iar dacă îți plac plimbările, atunci un alt punct forte al acestei locații este că poți vizita cetatea Soroca, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca. La întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, cu o priveliște uimitoare.

Pensiunea „Zăvoiul Nistrului” dispune de bazin, foișoare, vile, saună, cadă japoneză, teren de tenis și fotbal.

Cât costă?

Sunt două tipuri de vile:
# cu un nivel – 2 000 de lei (pentru 22 de ore);
# cu două niveluri – 1 500 de lei (pentru 22 de ore).

Suplimentar:
# saună – 500 de lei/oră, iar rezervarea se face pentru minimum două ore;
# cadă japoneză – 1 500 de lei/oră, iar rezervarea se face pentru minimum două ore.

Prelungirea timpului se taxează cu 500 de lei/oră.

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de aproximativ 160 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în aproape trei ore.

# Pensiunea „Casa de sub stâncă”

Agropensiunea „Casa de sub stâncă” a fost deschisă în anul 2005 și pune la dispoziție Casa Mare, acolo unde sunt cele mai bune camere, recent renovate și dotate cu bloc sanitar propriu. Camerele sunt amenajate cu mobilier autentic, covoare și țoluri țesute manual de bunica, așa încât, petrecându-ți aici vacanța, îți vei putea aminti de timpurile de altădată, când totul era simplu, autentic și firesc.

Cât costă?

Prețurile variază între 54 de euro (aproximativ 1 050 de lei) și 95 de euro (aproximativ 1 800 de lei). Mai multe informații despre pensiune puteți afla aici.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la Trebujeni, comună din raionul Orhei, Republica Moldova, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în aproximativ o oră.

# Pensiunea „Bahmut Club”

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici, la o distanță de 70 de kilometri de capitală, poți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Aflându-te în preajma Codrilor, poți savura liniștea și aerul curat, iar colinele din jur îți oferă spre admirație o panoramă nemaipomenită.

De asemenea, Bahmut Club pune la dispoziție căsuțe din lemn spațioase, cu băi proprii, încălzire, TV, internet Wi-Fi și tot confortul de care ai nevoie. Casele au fost plasate astfel încât oaspeții să admire frumusețea locului și să se odihnească pe cinste.

Pentru rezervări și detalii, intră aici. De asemenea, poți apela numărul de telefon 068 303 303.

Cât costă?

Detalii despre preț și cazare găsești aici.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 76 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.

# Pensiunea agroturistică „Conacul Mierii”

Amplasată în localitatea Micleușeni, raionul Strășeni, agropensiunea a fost fondată acum 10 ani cu resursele adunate din munca în străinătate. Pensiunea are în dotare 160 de stupine care produc anual peste 6 300 de kilograme de miere.

Cât costă?

O cameră pentru o noapte costă 1 200 de lei, iar rezervarea poate fi făcută la numărul de telefon: 0695 72 511.

Aici este pagina de Facebook a agropensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge la destinație în circa o oră.

Pensiunea „La Tudora”

Pensiunea „La Tudora” este locul unde îți poți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos. Tot aici te poți delecta cu: bucate tradiționale, zeamă de pește făcută pe foc, plăcinte fierbinți coapte în cuptor, mămăligă coaptă pe jăratic și friptură din cocoș de casă.

În acest articol, reportera #diez Ana Mărgineanu îți povestește despre experiența ei în calitate de turistă și voluntară la pensiunea „La Tudora”.

Cât costă?

Prețul căsuței de lemn pentru două persoane este de 1 500 de lei.

Pentru mai multe detalii, sună la numărul de telefon 068196250 sau accesează pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 134 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge în aproximativ două ore.

Pensiunea „Casa Karaman”

Casa Karaman este o pensiune turistică din satul Târnăuca, Slobozia. Pensiunea a fost ridicată pe locul unei căsuțe tradiționale, cu o istorie de aproximativ 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație și păstrează autenticitatea perioadei începutului de secol XX. Casa Karaman este o adevărată bijuterie istorică a satului, datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier, lămpi, covoare etc.), dar și lucruri donate de familiile din comunitate, cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

La Casa Karaman, vizitatorii pot admira obiectele și exponatele tradiționale, dar și afla poveștile și legendele vechi locale. Mesele de aici sunt pregătite din bucate tradiționale, specifice zonei, așa cum le pregătea bunica, conform rețetelor străvechi. Aici, oaspeții pot gusta mâncăruri unice, precum cniș, vărzări, pirojcane, năut cu rață și multe alte bucate delicioase.

Pentru mai multe detalii, apelează numărul 068 60 40 60 sau accesează pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 70 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge în aproximativ o oră și 40 de minute.

# Pensiunea „Gagauz Sofrasi”

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi, vei avea parte de o varietate de servicii, te vei putea simți un rezident nativ al localității, vei descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și vei face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

În cadrul complexului, vei găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale Autonomiei Găgăuzia, crama „Gagauz Maazası”, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet „Favorit” etc.

Hotelul are în total zece camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.

Cât costă?

Pensiunea pune la dispoziție 10 camere, patru amenajate în stil tradițional și șase amenajate în stil modern. Prețul unei camere pentru o noapte variază între 1 100 și 1 500 de lei.

Pentru mai multe detalii, sună la numărul de telefon 0605 33 112 sau accesează pagina online a pensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la o distanță de 121 de kilometri de Chișinău, iar călătorind cu mașina personală, vei ajunge în aproximativ o oră și 40 de minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente