(video) Mascații au descins cu percheziții la cei patru judecători în privința cărora CSM a permis demararea urmăririi penale

Design fără titlu (88)
Foto: CNA

După ce Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cele patru sesizări ale Procurorului General interimar, prin care s-a solicitat eliberarea acordului privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința a patru judecători, Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au descins cu percheziții la domiciliile, birourile și automobilele acestora.

„După eliberarea acordului CSM, Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție efectuează percheziții în birourile, automobilele și domiciliile judecătorilor.

Investigațiile penale se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor urmărite penal, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal”, menționează CNA.

CNA a menționat că în primul caz, unul dintre judecători este bănuit de corupere pasivă și trafic de influență (art. 324 alin.(3) lit.a), art. 326 alin.(1), art. 326 alin.(11), art. 326 alin.(2) lit.b) din Codul penal). Prin urmare, Consiliul a dat acordul pentru demararea acțiunilor de urmărire penală, inclusiv aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor.

Pentru alți doi judecători, care sunt bănuiți de complicitate la trafic de influență (art. 42 alin.(5), art. 326 alin.(11), art. 326 alin.(2) lit.b) din Codul penal) și, respectiv, trafic de influență (art. 326 alin.(2) lit.b) din Codul penal), a fost eliberat acordul pentru aceleași acțiuni de urmărire penală.

Ultimul judecător implicat este bănuit de corupere activă (art. 325 alin.(3) lit.a1din Codul penal), fiind eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, aducerea silită, reținerea, arestarea și efectuarea perchezițiilor. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente