Interpol Moldova a confirmat că Șor a părăsit Israelul: „Acumulăm informații pentru a înțelege unde a plecat”

sor (1)
Foto:Dumitru Doru

Interpol Moldova cunoaște că fugarul Ilan Șor a părăsit Israelul, dar nu a primit confirmare oficială. Declarațiile au fost făcute aseară, de șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Din informațiile operative cunoaștem că el a părăsit Israelul. Deci oficial nu ne-a fost confirmat încă acest subiect. Însă tot în seara asta am primit un mesaj din partea autorităților din Turcia prin care ni se comunică faptul că ultima dată când Șor a vizitat Turcia a fost în 2015. Deci nu figurează nicio informație oficială că ar fi vizitat Turcia anul acesta”, a precizat șeful Interpol Moldova.

Viorel Țentiu a mai declarat că în adresa tuturor statelor membre ale Interpol au fost făcute solicitări „pentru a reține și aresta acest cetățean la intrarea sau ieșirea din țară”.

„La moment nu avem informații nici de la Federația Rusă, nici de la alte state că Șor le-ar fi traversat frontiera. Suntem în proces de acumulare a informațiilor pentru a înțelege unde a plecat”, a adăugat șeful Biroului Interpol.

De asemenea, Procuratura Anticorupție i-a permis Marinei Tauber să plece peste hotare la investigații medicale în statul Israel, pentru o perioadă de 14 zile, cu obligarea de a preda la întoarcere pașaportul.


Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat, în data de 13 aprilie 2023, la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

În iulie 2019, Șor a fost dat în căutare internațională după ce Procuratura Anticorupție a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul țării.

În 2017, liderul partidului și deputatul Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru fraudă și spălare de bani, iar în prezent el se află pe o listă de urmărire internațională.

Totodată, pe 26 octombrie 2022, Departamentul Trezoreriei SUA a impus sancțiuni împotriva sa, iar pe 30 mai 2023 și Uniunea Europeană i-a impus sancțiuni, pentru destabilizarea situației din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente