(foto) O școală din Polonia acum deține o pictură murală realizată de către un artist din Moldova

ipiccy_image (18)
Foto: Facebook/Radu Dumbravă

Artistul din Republica Moldova Radu Dumbrava în perioada 23 – 25 octombrie 2023 a realizat o pictură murală pe teritoriul unei școli din Polonia. Desenul îl ilustrează pe Paweł Edmund Strzelecki – o personalitate marcantă din istoria Poloniei și celei mondiale. Lucrarea a fost realizată cu ocazia anului Paweł Edmund Strzelecki în Polonia. Despre acest lucra a anunțat artistul pe rețelele sale sociale.

„În Polonia doar două școli din cele 8 185 existente îi poartă numele și sunt profund onorat să fiu recomandat și să mi se încredințeze să ilustrez această personalitate marcantă pe o suprafață de 27 m2, la care am lucrat timp de 28 de ore cu mare responsabilitate, dedicație, profesionalism și respect față de el”, a menționat Radu Dumbrava.

Lucrarea de află pe peretele școlii nr. 53 din Gluszyna, locul de naștere al lui Pawel Strelecki și un sector al orașului Poznañ din Polonia.

Paweł Edmund Strzelecki este primul dintre polonezi care a făcut înconjurul lumii în scopuri științifice. Acesta a explorat Australia făcând 11 000 km pe jos deși era conte, a salvat 200 000 de copii irlandezi de la marea foame, iar 30 de puncte geografice din Australia și din întreaga lume îi poartă acum numele. La fel, o populație de koala din Australia îi poartă și ea numele, exemplu ar fi cea pe care o ține în brațe în lucrarea realizată de către Radu Dumbrava.

Colaj #diez. Sursă: Facebook/Radu Dumbrava
Sursă: Facebook/Radu Dumbravă
Sursă: Facebook/Radu Dumbravă
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente