În luna decembrie 2022, #diez a început un proiect nou dedicat bibliotecilor de acasă pe care le au tinerii și tinerele din Moldova. Prin această inițiativă, am vrut să vă facem cunoștință cu diverse colecții de cărți, cu istorii interesante și cu motivații care stau în spatele acestor achiziții. Am redenumit proiectul din „Răscolind prin bibliotecă” în „Biblioteca cu intenție”, deoarece tindem să căutăm proprietari și proprietare care conștient și de bună voință au decis să-și creeze o colecție mai specifică acasă și care au o viziune clară a ceea ce le place și de ce preferă acest gen de literatură sau anumiți autori.
Prima protagonistă a proiectului „Biblioteca cu intenție” a fost Alina Gîrneț, manageră #diez și o mare iubitoare de cărți procurate în timpul călătoriilor sale din diferite țări ale lumii. În acest mod, ea simte și cunoaște mai bine cultura locală.
Alina a fost urmată de alte șase tinere:
# Nicoleta Botnaru, cea care și-a creat o altfel de relație cu Dumnezeu după ce a început să citească cărți științifice;
# Mirela Pînzaru, persoana care era sceptică față de cărțile de psihologice, iar acum citește psihosomatică și parenting;
# Victoria Bonta, fata care a început să citească thrillerele după ce a avut o perioadă de stagnare de doi ani și în mâna ei accidental a ajuns cartea „Fata din tren”;
# Elena Murea, cea care ne-a povestit despre diferența dintre thriller și horror și care s-a împărtășit cu cărțile de crimă preferate în care găsești detalii despre tipul infractorilor, violatorilor, ucigașilor în serie, dar și alte nuanțe înfricoșător de interesante;
# Felicia Cernat, ultima noastră protagonistă și persoana care în momentul în care își dorea o schimbare în viață a descoperit cărțile de dezvoltare personală.
Protagoniști băieți încă nu am avut, dar am dori să schimbăm acest lucru!
Astfel, ca să facem parcursul acestui proiect și mai interesant, am decis să vă implicăm mai activ în viața lui. Prin urmare, #diez îți propune ca tu, cititorul nostru, să ne scrii pe poșta electronică [email protected], cu indicația denumirii proiectului respectiv, despre biblioteca ta de acasă și să ne povestești istoriile deosebite din spatele ei, iar noi te recompensăm pentru asta, în dependență de preferințele tale și posibilitățile noastre, cu bilete la teatru, cinematograf, concerte ori evenimente mondene din țară.
Prin urmare, cele mai interesante istorii vor deveni subiectul materialelor noastre și câștigătorii premiilor oferite de #diez. Astfel, dacă dorești să împărtășești cu întreaga țară sincera ta iubire față de literatură și să arăți tuturor deosebita și speciala ta colecție de cărți de acasă, îți așteptăm mesajul.
Echipa #diez mereu a promovat valori pe care le considerăm importante în societate, așa precum culturalizarea, educația, toleranța, critica constructivă, creativitatea etc. Dorim să vă facem vocile și istoriile auzite. Dar mai mult decât asta, vrem să vă ajutăm!