Te-ai gândit și tu să lansezi un start-up, dar crezi că fără bani și fără cunoștințe de developer nu o să reușești? Ei bine, nu e chiar așa. E suficient să fii pasionat(ă) de problema pe care vrei să o rezolvi, iar dacă ai nevoie de mentorat și de sfaturi bune la început de cale, atunci un accelerator și comunitatea din jurul acestuia sunt exact ce-ți trebuie! Partea bună e că în Moldova nu ducem lipsă de aceste oportunități, așa că bate la ușă și ți se va deschide!
Aliona Rotaru, directoarea Dreamups, un accelerator de inovații și antreprenoriat din Moldova, ne-a explicat cum se găsește o idee bună de start-up, ce fel de oameni să ai în jur atunci când te apuci să faci asta, cum să rămâi neîndrăgostit(ă) de ideea ta și de ce e important să gândești măreț dacă vrei să reușești.
„Dacă există o problemă, înseamnă că ea încă nu a fost rezolvată bine de cineva. Poate nu știi cum să te angajezi și asta e o problemă pentru tine. Dacă asta e o problemă, înseamnă că poți să vii cu o soluție, o soluție de afacere.”
Am mai explicat, cu ajutorul Alionei, cele mai comune stereotipuri, cum să faci o cercetare bună de piață și prin ce faze urmează să treci atunci când îți dezvolți start-upul.
Interviurile #diez despre piața muncii din Moldova apar în contextul proiectului „Rămân acasă, merg la…”, care are scopul de a oferi ghidare în carieră tinerilor din țară. Partenerul general al proiectului „Rămân acasă, merg la…” este Victoriabank. Partenerul media este delucru.md.
Acest material a fost realizat cu sprijinul Guvernului Elveției. Conținutul acestuia nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorului.