De astăzi, 18 septembrie, este disponibil iOS 17. Ce noutăți propune noul sistem de operare

iphone
Foto: Avishek Das/Lightrocket/Getty Images

Recent, compania Apple a lansat iPhone 15, iPhone 15 Plus și iPhone 15 Pro Max, iar de astăzi, 18 septembrie, utilizatorii își vor putea actualiza sistemul de operare. iOS 17, va fi lansat sub formă de actualizare gratuită a software-ului, informează TechCrunch.

Noul sistem de operare va oferi utilizatorilor de iPhone o serie de caracteristici noi în multe dintre aplicații, precum Telefon, Mesaje, FaceTime și va introduce noi funcționalități, cum ar fi mesageria vocală live, mesaje audio și video FaceTime, dar și Name Drop – o nouă modalitate de a partaja contactele prin apropierea telefoanelor.

Îmbunătățirile aduse iMessage constituie una dintre cele mai mari schimbări aduse consumatorilor în iOS 17, deoarece Apple a reproiectat experiența. Funcțiile precum Camera, Foto, Stikere, Apple Cash, Audio sau Partajare locație se vor regăsi într-un singur buton.

O altă funcționalitate este Contact Posters. Utilizatorii vor putea să își creeze profiluri speciale, cu fotografii și text, care vor fi afișate persoanelor care sunt apelate.

De asemenea, pentru utilizatorii vorbitori de limba română, tastatura din iOS 17 va avea un suport complet pentru limba română. Astfel, tastarea în limba română beneficiază de completarea automată a cuvintelor și frazelor, alături de suport pentru swipe (tastarea cuvintelor fără a ridica degetul de pe tastatură).

iOS 17 va fi disponibil pentru iPhone XS și pentru modelele care îl urmează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente