O persoană a decedat și altele 73 au fost rănite după ce rușii au atacat orașul Krâvâi Rih. Cele mai importante evenimente din a 563-a zi de război

rig
Foto: Administrația militară regională Dnipropetrovsk

Astăzi este a 563-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Rusia a atacat Krâvâi Rih. Conform ultimelor informații distribuite de către Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență, în urma bombardamentelor a decedat o persoană, iar altele 73 au fost rănite. Totodată, 79 de case, 1 956 de apartamente și 52 de mașini au fost avariate.

🟣 Trei civili au decedat și alții patru au fost răniți după ce o bombă aeriană ghidată a lovit satul Odradokameanka din regiunea Herson. Despre aceasta a informat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

🟣 Departamentul principal al Poliției Naționale din regiunea Sumî a anunțat că trei persoane au fost rănite în urma unui atac asupra centrului regional. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare, cel puțin 20 de case și opt mașini au fost avariate.

Totodată, reprezentanții Ministerului de Interne și ai Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență au informat că un cățeluș a fost salvat de sub dărâmături.

Sursă: Poliția de patrulare din regiunea Sumî

🟣 Militarii ruși au lovit Zaporijjea pentru a treia oară în trei zile. Despre aceasta a raportat șeful administrației militare regionale, Iuri Malașko. Totodată, acesta a precizat că cel puțin o persoană a fost rănită.

🟣 Potrivit guvernatorului regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, trei deminatori au fost răniți de o mină rusească. Unul dintre bărbați, în vârstă de 24 de ani, a suferit răni grave la cap și la gât și este supus unei intervenții chirurgicale.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente