Din luna noiembrie, compania aeriană Aegean Airlines lansează cursa Chișinău-Atena. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână

avion
Foto: Aegean Airlines

Începând cu 2 noiembrie 2023, compania aeriană Aegean Airlines lansează cursa directă Chișinău-Atena. Decizia a fost anunțată de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prin intermediul unui comunicat de presă. Aceste informații au fost discutate de șefa statului și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotákis, în cadrul unei vizite de lucru la Atena.

Potrivit informațiilor, zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri. „Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile”, a declarat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a subliniat că relațiile țării noastre cu Republica Elenă sunt foarte bune. „În curând, vom avea o ambasadă a Greciei la Chișinău și vom semna Acordul de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere”, a adăugat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că avem deja un contract cadru cu operatorul de gaze din Grecia, DEPA, privind achiziționarea gazului natural, fapt ce ne ajută să diversificăm sursele de energie și să sporim securitatea energetică a țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente