Sportivii din Moldova au obținut două medalii de argint și o medalie de bronz la Campionatul European de Box U15

sport
Foto: MEC

La Campionatul European de Box, la categoria de vârstă U15, Republica Moldova a fost reprezentată de sportivii Vasili Buzaiji, Alexandr Savciuc și Andrei Timoscov. 

În urma rezultatelor, boxerul Vasili Buzaiji a obținut medalia de argint la categoria de greutate 42 de kilograme. În lupta preliminară, acesta a trecut de sportivul din România cu scorul de 3:2. La pătrimi, sportivul nostru a trecut de Slovenia cu 5:0, iar în semifinală l-a învins pe sportivul din Israel, cu scorul 5:0. A fost învins de reprezentantul Ucrainei.

Boxerul Alexandr Savciuc a cucerit și el medalia de argint. În lupta preliminară a obținut victorie asupra sportivului din Ungaria cu scorul de 5:0. În pătrimi a trecut de reprezentantul Spaniei, iar în semifinală l-a învins pe sportivul azer cu scorul 5:0. În finală a cedat în fața reprezentantului Angliei.

Boxerul Andrei Timoscov a obținut medalia de bronz la categoria de greutate de 50 de kilograme. În faza preliminară la bătut pe sportivul din Albania, cu scorul de 5:0. Într-o pătrime la învins pe sportivul din Lituania cu 3:1, dar a cedat în semifinale viitorului campion din Armenia.

Circa 400 de boxeri juniori din 32 de țări au participat la Campionatul European de Box U15, ediția 2023. Campionatul s-a desfăşurat în perioada 15-26 august în orașul Maribor, Slovenia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente