Vino la Primul Festival al Vinului de Autor din Moldova. Evenimentul va avea loc pe 2 septembrie la Chișinău

msg1282583604-80662 (1)

Primul Festival al Vinului de Autor din Moldova va avea loc pe 2 septembrie în inima Chişinăului.  Pe oaspeți îi aşteaptă vinurile selecte a 30 de crame mici din Moldova, muzică bună, un meniu ales, interacțiunea cu vinificatorii și sommelierii celebri.  Festivalul este organizat de Asociația Micilor Vinificatori din Moldova împreună cu partenerul strategic USAID Moldova și Biroul Național al Viei și Vinului.

A deveni oaspete al festivalului înseamnă a vizita regiunile viticole din Moldova, a face cunoștință cu soiurile autohtone de vin și, bineînțeles, a privi țara dintr-un alt unghi – prin intermediul unui pahar de vin de autor excelent.

Evenimentul se va desfășura în aer liber în scuarul Muzeului Național de Istorie. Degustările vinurilor de autor din diferite regiuni ale Moldovei vă vor lăsa impresii de neuitat. Festivalul însă e şi o șansă de a face cunoștință cu producătorii locali, şi de a afla despre procesele de producere a vinului.

Pentru Moldova, acest eveniment este unic deoarece oaspeții festivalului vor avea parte de masterclass-uri dedicate vinului de autor moldovenesc din partea sommelierilor celebri, precum și de o expoziție de antichități despre istoria viticulturii pe teritoriul Moldovei moderne. Potrivit oamenilor de știință, vinificația în această regiune are o vechime de cel puțin 7 mii de ani.

Oaspeții vor avea parte de o atmosferă relaxantă, socializare și mult vin! 

Prețul biletului include 12 doze de vin la alegere, un pahar de marca Vin de Autor și un ghid de vinuri în care pot fi luate notițe despre vinurile degustate.

În timpul zilei, participanții la festival se vor bucura de bucate deosebite în combinație perfectă cu vinurile selecte. Festivalul va fi și mai confortabil datorită acompaniamentului jazz.

Și cel mai important, evenimentul se va desfășura într-un loc frumos, care pare a fi creat pur și simplu pentru a petrece toată ziua alături de familie și prieteni, plonjând în atmosfera de vacanță și bucurându-te de fiecare clipă.

Biletele sunt disponibile AICI sau chiar la intrarea în scuarul muzeului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente