Două avioane de luptă s-au ciocnit în regiunea Jâtomâr. Cele mai importante evenimente din a 549-a zi de război

avion
Foto: smitsmitty.livejournal.com

Astăzi este a 549-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Forțele ucrainene au avansat în raionul Robotâne din regiunea Zaporijjea, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISR), cu sediul în SUA.

Analiștii au scris că mulți militari ruși care luptă în apropiere de Robotâne se află pe front de la începutul contraofensivei ucrainene și duc lipsă de întăriri.

🟣 Două avioane de luptă desinate pentru antrenament s-au ciocnit în regiunea Jâtomâr; trei piloți au murit. Despre aceasta a anunțat forțele aeriene ale Ucrainei.

🟣 O femeie în vârstă de 83 de ani a decedat în urma bombardamentelor rusește asupra regiunii Berâslavsk din Ucraina. Despre aceasta a anunțat șeful administrației regionale din Herson, Oleksandr Prokudin.

🟣 Două persoane au murit și una a fost rănită în urma bombardamentelor localității Podolî din regiunea Kupeansk. Despre aceasta a anunțat șeful administrației regionale din Harkiv, Oleg Sânegubov.

🟣 11 copii ucraineni s-au întors în Ucraina din Rusia și din teritoriile ocupate de ruși. Despre aceasta a anunțat fundația caritabilă Salvați Ucraina. Organizația a ajutat la întoarcerea a 161 de copii în Ucraina.

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente