Peste 900 de școli primare, gimnazii și licee din Republica Moldova vor fi dotate cu laptopuri în perioada următoare

elevi
Foto:depositphotos.com

Instituțiile de învățământ general din țară vor fi dotate cu laptopuri în perioada următoare. Un număr total de 5 020 de laptopuri va ajunge în 903 școli din Republica Moldova, grație proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”.

Laptopurile vor fi utilizate în procesul educațional și vor înlocui tehnica învechită din școlile primare, gimnazii și licee, informează Ministerul Educației și Cercetării. La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între trei și 24 de unități.

„Prin această dotare modernizăm tehnica de calcul din școli. Sunt sigur că accesul la echipamente moderne le va permite profesorilor să organizeze lecții mult mai interactive, iar elevii vor avea acces la mai multe resurse de învățare și informare”, a declarat ministrul MEC, Dan Perciun.

În anul curent, MEC a mai oferit școlilor 1 480 de laptopuri, 340 de computere și 2 174 de tablete. În total, instituțiile de învățământ general din țară dispuneau, pe 1 august 2023, de 49 250 de unități de tehnică de calcul.

MEC menționează că în cadrul proiectului privind îmbunătățirea calității educației, prin grantul oferit de Parteneriatul Global pentru Educație, se vor aloca mijloacele financiare în valoare de 4,8 milioane de dolari pentru modernizarea infrastructurii, transformarea digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli, dar și pentru formarea competențelor digitale a cadrelor didactice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente