Zelenski i-a demis pe toți șefii centrelor de recrutare militară regională din Ucraina. Au fost deschise 112 dosare penale

descărcare (12)
Foto: Politico

Toți șefii centrelor de recrutare militară regională din Ucraina au fost demiși. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe speciale a Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei în urma rezultatelor inspecțiilor „comitetelor militare”. Acest lucru a fost anunțat în data de 11 august de către Biroul președintelui.

„În total, deja avem 112 dosare penale împotriva funcționarilor comitetelor militare și 33 de suspiciuni. Este decizia noastră. Sunt concediați toți militari regionali. Acest sistem ar trebui să fie condus de oameni care știu exact ce este războiul. Oameni care știu de ce cinismul și mita în timpul războiului reprezintă trădare. Războinicii care au trecut pe front sau care nu pot fi în tranșee pentru că și-au pierdut sănătatea, și-au pierdut membrele, dar și-au păstrat demnitatea și nu au cinism, ei sunt cei cărora li se poate încredința acest sistem“ de dotare”, a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Înainte de numirea noilor șefi ai comisiilor militare, aceștia vor fi verificați de serviciul de securitate al Ucrainei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente