În Moldova vor fi construite trei licee noi și reabilitate școli și grădinițe. A fost lansat un proiect de îmbunătățire a calității educației

ultimul sunet 2023
Foto: #diez

A fost lansat proiectul „Îmbunătățirea Calității Educației”, care prevede mai multe investiții în sistemul educațional din țară, precum și alte acțiuni de îmbunătățire a condițiilor de studiu pentru elevii din Republica Moldova. Proiectul a fost emis astăzi, 7 august, de către Ministerul Educației.

Astfel, prin intermediul acestui proiect, în Moldova vor fi construite trei licee, reabilitate 15 școli și 15 grădinițe, circa 200 de instituții de învățământ vor fi dotate cu echipament IT, iar profesorii și managerii școlari vor beneficia de programe moderne de formare continuă, dar și de formări în vederea utilizării și întreținerea echipamentelor IT.

Potrivit ministerului, suma viitoarelor investiții se vor oferi prin trei căi și se vor estima în sume de 60 de milioane de dolari, 40 de milioane de dolari, împrumut de la Banca Mondială și, trei granturi de circa 20 de milioane de dolari care reprezintă finanțare externă.

Ceremonia de lansare a proiectului o puteți urmări mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente