Contribuie la crearea unei biblioteci comunitare la Queer Café

346099281_207231585444494_3762639466814528390_n (6)

Queer Café își propune să creeze o bibliotecă în care să se regăsească literatură de ficțiune și nonficțiune, queer, feministă, de intersecționalitate, reviste și publicații, cărți de artă și de sociologie, iar tu poți ajuta prin donații de carte sau prin suport financiar. Inițiativa îi aparține Mihaelei Ștefania Turchină, studentă în Țările de Jos și stagiară în cadrul campaniei realizate de către #diez și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova – Moldova Brain Gain.

Despre biblioteca queer

Prin acest proiect se urmărește accesibilizarea culturii, a artei și a resurselor educaționale pentru un număr cât mai mare de oameni. Din moment ce la Queer Café se organizează o varietate de evenimente, precum Feminist Club, Book Club, Cinema Club, Civil Society Talk, expoziții și ateliere de artă care relevă interconexiunea ce leagă strâns una de alta comunitatea queer, feminismul, societatea civilă, arta și problemele sociale, prezența unei biblioteci cuprinzătoare, plină cu materiale ce abordează aceste subiecte prin diverse perspective, ar servi ca o resursă valoroasă de cunoaștere pentru toate persoanele ce vor vizita spațiul și ce cor participa în cadrul activităților.

Scopul proiectului

Scopul înființării unei biblioteci care să conțină diverse resurse educaționale, alternative celor predominante, este de a propune un spațiu de cunoaștere și circulație fluidă de informații și idei, care să fie prietenos, liber și accesibil pentru oricine, indiferent de vârstă, sex, identitate de gen, apartenență etnică, statut social. Acest spațiu poate fi un catalizator pentru începerea unor conversații, pentru adâncirea celor deja existente, pentru crearea unor situații de dialog și a unor contexte sociale în care se nasc noi idei, se împărtășesc gânduri și se descoperă afinități.

Apel către comunitate

Echipa din spatele proiectului și-ar dori ca biblioteca să fie în continuă creștere, de aceea s-ar bucura mult dacă ai putea contribui cu donații de carte sau cu suport financiar, cu ajutorul căruia vor putea fi procurate publicații, cărți și reviste de la edituri și librării din Republica Moldova și România.

Donațiile pot fi aduse fizic la Queer Café.


Prin campania Moldova Brain Gain, #diez și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova își doresc să reconecteze studenții și studentele care-și fac studiile în universitățile neerlandeze cu potențialul și oportunitățile de acasă, încurajându-i/încurajându-le astfel să revină după studii pentru a implementa bunele practici învățate peste hotare, contribuind astfel la schimbări pozitive acasă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente