Un nou pod ar putea fi construit peste Prut. Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România urmează să valideze proiectul

colaj12
Foto: Irinel Ionel Scriosteanu.

Astăzi a fost trimisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România documentația de atribuire pentru construcția primului pod la nivel de autostradă care va fi făcut peste Prut, Ungheni (RO) – Ungheni (MD). Podul este parte a proiectului Autostrăzii A8 și va avea punct de trecere a frontierei. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scriosteanu.

Astfel, potrivit oficialului, principalele caracteristici prevăzute sunt:
# 261,20 m lungime pod nou peste Prut;
# două benzi pe sens + trotuare;
# 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II);
# 8 m lățime parte carosabilă;
# 1 km lungime traseu;
# 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură;
# punct de control pentru trecerea frontierei, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor.

Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Proiectul a fost depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility), cu o valoare de 16.486.604 euro.

Sursă: Irinel Ionel Scriostean
Sursă: Irinel Ionel Scriostean
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente