USMF a anunțat perioada sesiunii de bază a concursului de admitere. Află ce programe de studii sunt disponibile

Inpage desktop 640×360

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va da startul concursului de admitere pentru anul universitar 2023-2024 în data de 24 iulie. Pentru a afla oferta educațională, citiți articolul de mai jos.

#1. Studii superioare de licență (patru ani) la specialitățile/programele de studii

— Optometrie

— Asistență medicală generală

— Sănătate publică, Tehnologie radiologică

— Fiziokinetoterapie și reabilitare.

 #2. Studii superioare integrate la specialitățile/programele de studii

— Medicină (șase ani)

— Stomatologie (cinci ani)

— Farmacie (cinci ani).

#3. Studii superioare de master (doi ani) la specialitățile/programele de studii

— Management în sănătate publică

— Tehnologii moleculare în sănătate (masterat științific)

— Nutriție umană

— Optometrie clinică

— Sănătate mintală publică.

Regulamentul de organizare și desfășurare a admiterii la studii superioare de licenţă şi integrate la USMF „Nicolae Testemițanu” în anul universitar 2023-2024 stipulează condițiile de admitere și de înscriere a candidaților, actele necesare, cotele de înmatriculare, modalitatea de desfășurare a concursului de admitere ș.a.

În perioada 24-31 iulie va fi prima etapă a sesiunii de bază. Candidații se pot înscrie la concursul de admitere atât cu prezență fizică prin prezentarea dosarului pe suport de hârtie, la sediul central al Universității (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cât și on-line, prin intermediul platformei instituționale eadmitere.usmf.md sau e-admitere.usmf.md. Dosarul de concurs va conține cererea de înscriere la concursul de admitere și toate actele scanate în format .pdf sau .jpeg. 

Dacă candidatul la studii intenţionează să participe la concursul de admitere doar la USMF „Nicolae Testemiţanu”, atunci poate anexa la cererea de înscriere documentele în original. Tinerii au dreptul să se înscrie în concurs concomitent la cel mult trei programe de studii, dar pot fi înmatriculați numai la unul dintre acestea. 

Rezultatele intermediare ale concursului vor fi publicate în data de 1 august pe site-ul universității.

La concursul final vor participa doar candidații care au prezentat actele în original. Astfel, persoanele care se vor regăsi în liste urmează să prezinte documentele în original, în perioada 2-4 august. Tinerii care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar doresc să participe la concursul final, la fel trebuie să depună actele în termenele stabilite. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 7 august pe site-ul universității

Dacă vor rămâne locuri neacoperite, va fi organizată sesiunea suplimentară de admitere în perioada 8-11 august, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 12 august. 

Detalii despre oferta educațională, actele necesare, taxele de studii, Ghidul de înscriere on-line și alte informații utile vedeți AICI.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente