În Oceanul Atlantic au fost găsite fragmentele submarinului care se îndrepta spre Titanic. Echipajul a murit

ocean gate1
Foto:GETTY IMAGES

Echipajul de la bordul submarinului companiei „OceanGate” a murit în urma unei „implozii catastrofale”. După ample căutări ale submarinului, dispărut pe 18 iunie în Oceanul Atlantic, Garda de Coastă a SUA a anunțat, joi, 22 iunie, că cei cinci pasageri au murit. Anterior, autoritățile americane au transmis că resturi care aparțin submarinului au fost găsite în apropiere de epava Titanicului, scrie BBC.

Resturile găsite pe fundul mării sunt „în concordanță cu o implozie catastrofală”, au precizat oficialii de la Garda de Coastă a SUA, într-o conferință de presă, în care au confirmat și că pasagerii submarinului sunt decedați.

Vehiculul operat de la distanță (ROV) a găsit conul de coadă al Titanului pe fundul mării, la aproximativ 490 de metri distanță de epava Titanicului și alte resturi în apropiere, potrivit contraamiralului John Mauger, comandantul primului district al Gărzii de Coastă.

Submersibilul a pierdut contactul duminică dimineața cu nava sa de sprijin la aproximativ o oră și 45 de minute după ce s-a scufundat.

OceanGate, care deține submarinul, a anunțat anterior că membrii echipajului și-au pierdut viața. „Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieților lor și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau”, a declarat compania într-un comunicat.

Printre cei decedați se numără omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, precum și Hamish Harding, un miliardar britanic în vârstă de 59 de ani, om de afaceri și explorator. La bordul submarinului se mai afla exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet, precum și Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, firma care a organizat scufundarea.

Conform versiunii Gărzii de Coastă, Titan s-a scufundat din cauza compresiei (imploziei). Nu se știe încă de ce, cum și când s-a întâmplat acest lucru.

În videoclipul de mai jos, procesul de implozie este prezentat folosind un exemplu de submarin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente