Cercetătorii au descoperit că galeriile de artă digitale îți pot îmbunătăți starea de spirit

muzeu
Foto:aesthetics.mpg.de

Un studiu realizat de Max Planck Institute for Empirical Aesthetics a descoperit că vizualizarea obiectelor de artă online are un impact pozitiv asupra bunăstării sănătății mintale.

Studiul realizat de cercetători indică faptul că vizionarea muzeelor și a galeriilor digitale îmbunătățește starea de bine. La studiu au participat 200 de studenți de la Universitatea din Viena. Aceștia au vizualizat tabloul The Water Lily Pond, semnat de Claude Monet, de pe Google Arts & Culture și de pe site-ul National Gallery din Londra. După aceasta, participanții au completat un sondaj în care au trebuit să își exprime reacțiile referitor la expoziția online.

Rezultatele au arătat că, în general, expoziția de artă digitală online a îmbunătățit starea de spirit a participanților, însă beneficiile au fost considerabil mai mari pentru cei care sunt pasionați de artă și pentru cei care au vizualizat pictura pe ecrane mai mari. Persoanele care au vizualizat tabloul pe telefon au raportat efecte mai puțin pozitive.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele acestui studiu sugerează că expozițiile de artă interactive și digitale ar trebui să fie organizate, deoarece există persoane care nu au posibilitatea să meargă la muzeu, de exemplu, cele cu probleme de sănătate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente