Banca Națională a Moldovei a lansat un podcast de educație financiară cu titlul „Dă sens banilor”

bani
Foto:#diez

Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat astăzi, 8 iunie 2023, un podcast de educație financiară cu titlul „Dă sens banilor”. Emisiunea video va fi moderată de jurnalista Liliana Barbăroșie.

Potrivit BNM, fiind lansat într-un an cu multe evenimente, printre care și aniversarea monedei naționale a Republicii Moldova, podcastul va cuprinde interviuri cu experți internaționali și personalități din domeniul financiar-bancar, care vor analiza evoluții și perspective economice, vor reflecta asupra tendințelor macrofinanciare și vor explica pe înțelesul publicului noutăți și concepte în domeniul financiar-bancar.

Totodată, podcastul va include rubrica „Despre bani pe scurt”, în cadrul căreia vor fi oferite răspunsuri la întrebări precum următoarele:
#1. „De la ce vârstă începi să economisești ca să fii independent financiar?”;
#2. „Unde e mai bine să investești?”;
#3. „Ce viitor are criptomoneda?” etc.

În prima ediție, a cărei invitat e guvernatorul BNM, Octavian Armașu, s-a răspuns la întrebările adresate de către mai multe instituții mass-media diin țară. Astfel, aceasta s-a concentrat pe noutățile din domeniile politică monetară și supraveghere bancară ale băncii centrale și a abordat teme ca inflația, sistemul bancar, stabilitatea financiară, evoluția monedei naționale etc.

Podcastul „Dă sens banilor” își propune să explice diverse teme economice „într-un context în care crizele din ultimii ani au scos în evidență în mod repetat necesitatea fortificării educației financiare a cetățenilor Republicii Moldova”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente