Autoritățile vin cu recomandări privind deplasarea pietonilor în contextul desfășurării Summitului CPE

vlad-b-6iKrBnc26Js-unsplash
Foto:Vlad B

Grupul Media de Știri pentru Securitate (GMSS) din Republica Moldova a venit cu o serie de recomandări pentru pietoni și autoturisme în contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc pe 1 iunie la Chișinău. De asemenea, au fost publicate unele ajustări ale regimului de activitate pentru agenții economici aflați în zona de securitate a summitului.

Autoritățile naționale reiterează că pe 1 iunie traficul pe unele porțiuni de drum din capitală va fi restricționat. În acest sens, autoritățile recomandă rute alternative de deplasare a pietonilor, autoturismelor prin municipiul Chișinău și zonele adiacente.

Astfel, GMSS a pus la dispoziția cetățenilor hărți care prevăd ocolirea tronsonului de străzi pe care se vor deplasa delegațiile oficiale în ziua Summitului CPE. 

Totodată, autoritățile vin cu recomandări pentru pietoni.
# În zona centrală a orașului, deplasarea pietonilor va fi permisă pe trotuare. Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va fi redirecționată pe trotuarele de vizavi. 
# Pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și conformarea la cerințele acestora. 
# Traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări atunci când circulă coloanele oficiale.

De asemenea, unii dintre comercianți au optat pentru sistarea activității pentru data de 1 iunie, și anume: centrele comerciale „Gemeni”, „Unic”, „MallDova”, Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” și piețele din apropiere.

Magazinele și restaurantele, precum și farmaciile din zona de securitate vor funcționa conform programului.


Amintim că în perioada desfășurării summitului, toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente