Turneul de baschet 3×3 a început sezonul 2023. Înscrie-te pentru a participa în competiție

SI202206130098

Red Bull Half Court revine și este mai mare ca niciodată. Jucătorii de baschet 3×3 din întreaga lume luptă pentru a-și asigura locul la Finalala Mondială din Belgrad în 2023. Calificările naționale se vor desfășura in Moldova la data de 10 Iunie Calificări și la data de 11 iunie Finala Națională. Evenimentul se va desfășura pe terenul de baschet din parcul La Izvor.

Accesează linkul pentru a te înscrie!

Red Bull Half Court revine puternic în al patrulea an consecutiv, cu Fila confirmat ca partener global de îmbrăcăminte și încălțăminte iar Darwin si Kiss FM vor susține acest eveniment ca parteneri local.

Până la 27 de țări vor participa la competiția din acest an, unde echipele se vor concura în turnee locale și finale naționale pentru șansa de a fi încoronați Campioni Mondiali la finala anuală din Belgrad, Serbia, în această toamnă.

Sârbul Dušan Bulut, considerat în mod larg cel mai bun jucător de baschet 3×3 din toate timpurile, a spus: „Nu există niciun bărbat sau copil în Serbia care să nu fi jucat măcar o dată baschet 3×3. Jocul îți oferă o platformă să te exprimi în orice fel dorești. Este doar o chestie culturală. Toată lumea joacă, toată lumea concurează. De aceea este o mare onoare pentru întreaga țară faptul că Finala Red Bull Half Court din 2023 va fi găzduită în Belgrad. Va fi o atmosferă incredibilă”.

Încurajându-i să „dețină jocul lor”, Red Bull Half Court îi motivează pe participanți să aducă propriul stil de joc – de la modul în care joacă, la ce fel de muzică ascultă, la modul în care se îmbracă. Turneul s-a dezvoltat într-o sărbătoare anuală a comunității globale.

Red Bull Half Court le permite atât jucătorilor bărbați, cât și celor femei să-și îmbunătățească jocul și să ofere o platformă globală de interacțiune și dezvoltare împreună.

Anul trecut, Red Bull Half Court a inclus peste 10 000 de jucători din 25 de țări, iar echipa Italiei a câștigat titlul masculin, iar Japonia a câștigat titlul feminin la Finala Mondială din fața uneia dintre cele șapte minuni ale lumii, piramidele din Giza din Cairo, Egipt.

Red Bull Half Court aduce cea mai rapidă versiune de 3 la 3 baschet pentru sportivi din întreaga lume. Se desfășoară acolo unde jucătorii și comunitățile lor se simt acasă: pe străzile lor, pe terenurile lor, în cartierele lor.

Turneul folosește un set unic de reguli bazate pe gameplay-ul ghidurilor FIBA. Echipele sunt compuse din trei jucatori și o rezervă.

Fiecare meci are o limită de timp de 10 minute, cu scorul maxim fiind de 21. Dacă un meci se termină la egalitate la sfârșitul timpului, prima echipă care marchează două puncte câștigă.

În timpul jocurilor din grup, echipa care reușește să acumuleze cele mai multe puncte de scor este recompensată cu un bonus pentru a ajuta la avansarea în următoarea rundă. Astfel, chiar dacă echipa ta nu câștigă cele mai multe jocuri, ai totuși o șansă de a avansa. Rezultatul: un joc incredibil de rapid.

Țările participante în 2023 includ Republica Moldova,  Australia, Egipt, Italia, Japonia, Kenya, Polonia, Serbia, Suedia, Turcia, Emiratele Arabe Unite și SUA.

Descoperă toate locațiile și află cum sa te înscrii pe redbull.com/halfcourt.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente