În acest weekend în capitală se vor desfășura târguri cu produse agricole autohtone. În ce sectoare sunt localizate

targ piata legume
Foto:Didier Provost

Primăria municipiului Chișinău informează că, în weekendul 20-21 mai 2023 în sectoarele capitalei, vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon.

# Pe 20 mai se va desfășura târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. Târgul va fi amenajat pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 202.

# Pe 21 mai între orele 10.00 și 17.00 va avea loc un târg al producătorilor autohtoni cu produse alimentare, produse apicole și articole de artizanat, organizat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Târgul se va desfășura în preajma Porților Sfinte, lângă Arcul de Triumf.

# Târg cu fructe, legume și produse apicole. Iarmarocul va fi amenajat pe bulevardul Moscova 21, vizavi de strada Matei Basarab 6.

# Pe strada Miron Costin 13/1 va fi localizat un târg de weekend al producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu Asociația Obștească „Perspectiva”.

# În parcul „Valea Morilor” va avea loc un târg apicol și de căpșuni.

# În parcul „Sarmizegetusa” se va desfășura târgul producătorilor locali „Casa Mare”, organizat de Pretură, în colaborare cu Asociația Obștească „Perspectiva”.

# În parcul „Valea Trandafirilor”, este amenajat un târg al produselor din bumbac, intitulat „Bumbăcel Fest”, organizat de către SRL „Amegtex”, în colaborare cu Pretura sectorului Botanica.

# În sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân este organizat un târg al producătorilor autohtoni, în colaborare cu Asociația Obștească „Perspectiva”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente